katilcivciv Kizlar malum ramazan yaklasti ve ben bu yasima kadar sevmis olsamda artik 4 aylik bir bebem ver ve gece uykusunun bölünüp bir daha uyuymamasindan korkuyorum. Eminim bir cok kisi de bu durumdan rahatsiz. Siz neler yapiyorsunuz bebeklerinizin uykusu bölünmemesi icin? Veya bu davulcunun mahallemizden gecmesini nasil engelleyebiliriz?
ikiaslanannesi katilcivciv maalesef engellemenin bir yolu yok. Geçen sene ramazanda oğlum tam 5 aylıktı ve Ramazan davulcusu sanki evimizin içinde çalıyordu. 1 ay boyunca sahura kalktı oğlum bizimle 🥴
Gamze_cnky1 katilcivciv Benim de bebek 1 hafta sonra 5 aylık olacak. Üstelik 1. Katta oturuyorum. Kafama takıyorum bu davulcu konusunu ama genelde aynı yoldan , aynı kişi geçiyo. Çıkıp uyarmayı düşünüyorum. Dinlemezse olay çıkarırım vallahi.
Alpmommy_ katilcivciv genelde mahallenin sabit davulcuları oluyor belediye belirliyor birine ilk gün denk getirin söyleyin sizin evin önünde çalmasın sonuçta yürüyerek ara vererek dinlenerek çalıyorlar sizin orda da çalmayıversin
15022022 katilcivciv abartmayın ramazan davulcusundan rahatsız olanı da ilk kez gördüm bu bir gelenek yüzyıllardır var davulcu da bebekte
katilcivciv ikiaslanannesi ayyy deme öyle😥 ee peki sonra uyudumu tekrar? Benim kizim 6-7 arasi uyaniyor iyice bozulacak gece uykusu heralde
katilcivciv Gamze_cnky1 gece uykusuzlugu kadar zorlayici bisey yasamadim aklima kötü seyler geliyor dabulcuya yapabilecegim😂
ikiaslanannesi katilcivciv evet sonra uykusunu düzene soktum zor olsada. Ama sahurda uyanması pek iyi olmuyor ya çünkü uykuları iyice açılıyor birdaha dalmalari zor oluyor. Eee çocukla mi ugrascan , sahur mu hazirlican , yemek mi yicen, namaz mi kilcan 🤷🏼♀️
Gamze_cnky1 katilcivciv Çok zor, üstelik aniden korkmasından da korkuyorum çocuğun. Ne yapıp edip engelliycem o davulu. Son kararım. 😃
katilcivciv Gamze_cnky1 vallahi ayni düsüncedeyim. Uyarmalarimiza ragmen gecmeye devam ederse basindan asagiya su döksem suc islemis olurmuyum acaba?😂
ikiaslanannesi Alpmommy_ Dinlerler mi sence. Apartmanın içine girip orda kapı önünde çalan bile var, bahşiş için.
katilcivciv 15022022 her yazanda tekrar sasirmaya devam et sen olur mu. Bi bak kac kisi ayni konu yüzünden endiselenmis
Gamze_cnky1 15022022 İlk kez görüyorsan ben de varım rahatsız olan , 2. Kez görmüş oldun. Korkacak bebekler ve uyanacak.
Berilsmom13 katilcivciv engelleyemeyiz malesef neticede apartmanda sadece biz yokuz üst veya alt alttakilerin günahı ne 🤷🏼♀️
ikiaslanannesi Berilsmom13 Canım ama bazı davulcular aşırı abartıyor ya geçen sene bende post açmıştım bununla ilgili. Sahur zamani uyurken davulcunun sesiyle yatağımdan sicradim , deprem oluyor sanmıştım birde deprem bölgesndeyim ve o zaman deprem olalı 1 -2 ay olmuştu. Ağlayarak sağa sola kacistim uyku sersemiyle. Ama yemin ederim sanki böyle davulcu yatağımın başında durmuş çalıyordu 🤷🏼♀️
katilcivciv Berilsmom13 ya sonucta ise gitmek icinde herkes alam kurup vaktinde kalkip gidiyor. niye günah olsun.. kalkmak isteyen saatini kursun cahil mi insanlar. Hem tutmayanlarda bi o kadar cok peki onlarin günahi ne, ya bebeklerin, hastalarin vs??
gencmom_ katilcivciv davulcuya seslenebilirsin o an Ben öyle yapmayı düşünüyorum Bide bazen arkadaşımın kardeşi çıkıyor ona da söyledim bizim buraya gelirsen bizim orda çalma diye Bizim mahle biraz neşeli davulla çıkıp oynarlar 🤣
AegeansMom katilcivciv ayyy niye hatırlattın ki 😱 geliyor gelmekte olan. Valla ben kendim bile kalp çarpıntısı ile kalkıyorum uykumdan oğlum kesin çığlık kıyamet uyanacak. Of artık bu gelenek bence bitmeli ya. Birde bizim burda erken geçiyorlar sahurda değil 1.30 2 gibi ne alaka yani, madem sahur için çalınıyor sahura yakın geçin.
katilcivciv AegeansMom +1 Bende anlamis degilim. Kendileri de uyumadan mahalleyi dolanip gidiyorlar. Gelenek olsada rahatsiz edici maalesef. Ya ise giderken herkes saat kuruyo da kalkio davulla mi kaldiriliyoruz sanki yazik bebelere ve hastalara
Berilsmom13 ikiaslanannesi evet zor bir durum ama onlarında işi bu malesef ne diyebiliriz ki ben çalmayacaklarını sanmıyorum pek
ikiaslanannesi Berilsmom13 evet evet bende zannetmiyorum çalarlar. Gecen sene 1 bebeğim vardı şimdi 2 bakalım bizi neler bekliyor 😂
Berilsmom13 katilcivciv herkes haklı bu konuda ama bence bir çözümü yok 🤷🏼♀️ alarm kurmayıp davulu bekleyenlerde var malesef