Gazerock KaynanaYiyen Normal yan etkilerin yanısıra ağır metal birikimi olduğunu bebeğinde 18. Aydan sonra gerilemeler (konuşma geriliği gibi) ,otizm gibi farklılıklara sebep olduğunu savunanlar var.Otizm bir farklılık ve 18. Aydan sonra belirti veriyor o yüzden öyle düşünülüyor diyen sağlık otoriteleri var. Toplum sağlığı için aşının gerektiğini düşünüyorum fakat pandemi sonrası bazı konularda güvenimi kaybettim. Ess92 Aklımdaki sorular bunlardı aslında.Kelimede azalma vs gerçekten bir fark oldu mu yoksa denk mi geliyor sorun yaşayanlarda diye. Ben de bugün görüştüm hemşiremizle aralıklı yaptırma konusunu kabul etti.Bebeğim hastalanır gibi oldu hafiften o yüzden pazartesi götüreceğim aralarla yapılacak
sifirekran_bolkitap Gazerock 3 gün oldu yaptırdık ateş bile olmadı. 18 ay aşısına olan tedirginliği de anlamadım çoğu rapel doz, bir hepatit a ilk kez yapılan, vucud zaten daha önce tanışmış bir sorun olmamış. Aşı karşıtlığını zaten hiç bir zaman anlamadım.
Zumraaa Bizde aşı sonrası ateş oldu maalesef ve akşamını aşırı huzursuz geçirdik devamındaki gün de ateş devam etti .Üçüncü gün tamamen geçti.Birde kollardan yaptılar çok ağrısı oldu şişlik oluştu .Başka yorumlara baktım bacaktan yapan da varmış o bilseydim bacaktan talep ederdim .Ama bu bizim bebekte böyle oldu belki sizde durum bu olmaz inşallah
Gazerock Zumraaa Bacaktan olup da aksayan bebekler varmış bu forumda okumuştum birkaç gün boyunca.Bebeğin kilosu iyiyse koldan zayıfsa bacaktan yaparız dedi hemşiremiz. Gamzosgamzos Benim çevremde de yaptırdılar ama hepsi kücük bebek süreç yeni.Beni ateş durumu da rahatsız ediyor çünkü bebeğimin iştahı yok iyice kesiliyor 10 gün sürüyor neredeyse. Haftaiçi yaptıracağım aşıyı umarım sorunsuz atlatır bebeklerimize şifa olsun
Gamzosgamzos Gazerock ben iki kızımada yaptırdım çok şükür hiç bir zararını görmedik büyük kızım 4 yasında küçük kızım 23 aylık çevremde aşı karşıtı kimse yok ve kimsenin çocuğunun 18.ay sonrası aşıdan zarar gördüğünü görmedim Otizimi aşılara bağlıyorlar özellikle 18.ay aşısına hâlbuki otizm 18.aydan sonra yavaş yavaş kendini belli ediyormuş o yüzden ona yoruluyormus bence şuana kadar tum aşılarıni yaptırmışsınız devam edin en fazla bir iki ateşi huzursulugu olur
Elvan1703 Çarşamba günü yapıldı kolda kızarklık var şuan 2 gündr atwşli ve iştah yok dün post açdm hatta bu konu için 2gün duş aldrma dedi hemşire dün ateşlennce kusdu ayrıca 39 a kdr çıkıyor
Gazerock Elvan1703 Bu aşılar ateş yapmaz deniyor ama yapabilir genellemelere inanmıyorum ben de.Çok geçmiş olsun
Ess92 Gazerock ben hasta olduğu için 18 ay aşılarını 1 hafta arayla yaptırdım. Önce 2si bir hafta sonra da karmayı yaptırdım. Bizimki de yanaşmadı ama istemiyoruz hepsi bir anda ağır geliyor çocuğa hem de hasta 1 hafta sonra biz getircez dedik mecbur kabul etti. Aşıyı yaptırmazsanız çocuğun üstün yararı için halk sağlığından dava açılıyor yaptırmazsanız açarlar ama en azından aşının zamanını belirlemek kadar da hakkımız olsun. Benim çocuğumun 10 15 kelimesi vardı aşıdan sonra etkinlikler olsun kelimeleri olsun değişen hiçbir şey olmadı. Aşıların hepsini yaptırdım ama beslenmesi konusunda hassasım ben de :)
sonbezbukucu geçen cuma kızım aşı oldu. bir tek o gün birazcık huysuzdu. ateş, iştah kaybı falan yaşamadık. birde 2 kolu da şişte 4 günde geçti ki hemşiremiz zaten şişlik olabilir endişelenmeyin demişti her bebekte farklı etki yapıyor tabiki
Umay-miray Bende daha yeni yaptırdım ikizlerime hiç bişey olmadı sadece bir bacakta ikisindede hafif şişlik kızarıklık oldu onun dışında ateş vs olmadı. Biri damla diğerleri aşı . Korkucak bişey yok bence düzensiz göçten kaynaklı bütün hastalıklar hortladı aşı yaptırmamak çocuğunuza haksızlık bence.