ppzeynep Nutugu benden cok siz yazmissiniz 😂
Ailemde herkes esmer, bir ben sut beyazim. Beyaz peynir derlerdi bana da. Ne oldu yani? Ne degisti? Hicbir sey. Cocuklar her sey ile dalga gecer. Mukemmelde olsaniz dalga gecerler. Onemli olan anne ve baba olarak cocuga ozguveni asilamak degil mi? Anne bile burda esmer olmanin “guzel” olmadigini dusunuyorsa, cocuga da bu gozle bakip bu sekilde buyutur zaten. Kendi kanimizdan canimizdan olana oldugu gibi olmanin guzel oldugunu ogretmek, kendine guvenmeyi, millet kasinla gozunle dalga da gecse, elestirsede, guzellik algisinin herkese farkli oldugunu ogretmek onemli.
Bir anne cocugunun sac rengini, goz rengini veya ten rengini sorgulayamaz, merak edemez diye hickimse bir soz soylemedi zaten. Hickimse hanimefendinin dogal hakkina itiraz etmedi. Forum ya hani burasi, soru soruyorsun.. karsiliginda insanlar fikirlerini belirtiyor. 😅 bende nutuk yazmadim, fikrimi ve merakimi dile getirdim. Zaten esmer olmanin cirkinmis kotuymus gibi davranan kisim bu anne gibi davraniyor. Ben yurtdisinda yasiyorum, millet burda esmer olmanin pesinde, kendi memleketimde de tam tersi kendi degerini bilmiyor, oyuzden zaten gram ilerliyemiyor 😂
Her neyse tebrik ediyorum ayrica sizi ogretmen oldugunuz icin, konumuzla pek alakasi yoktu ama memnun oldum basarilar diliyorum bende avukatim 😘