sakinyasam Yakinda ek gıdaya başlıcaz.Herkes genelde üzüm pekmezi,keçi boynuzu pekmezi,soğuk sıkım özler vs kullanmış.Biz kendimiz dut pekmezi yapıyoruz.Katkısız doğal sade pekmez.Fark edermi yediklerine koyduğum pekmez.Cok dut diye okumadim da.Bilemedim🤔
Elmsnghn sakinyasam şeker katiyor musunuz pekmeze. Birde yüksek isilarda kaynatildigi icin pek onermiyolar.
Iremylcnkya07 sakinyasam ben hem kendi yaptığımız hemde keçi boynuzu veriyorum 1 çay kaşığı kadar günde dönüşümlü kullanıyorum
Bebegim38 sakinyasam ben vermiştim dut ve üzüm annemlerin bahçesinin, zaten 7-8. aydan sonra vermiştim. Sadece dutun barsak hareketlerini kolaylaştırıcı etkisi var ya ona dikkat etmek lazım. Bizde alerji yapmamıştı.
Emily37 sakinyasam eşim karadenizli ve rahat 60-70 senedir aynı insanlardan karadut pekmezi alıyorlar.katkısız doğal pekmez.kızım 16 aylık ve ek gıdaya başkadığından beri onu veriyorum ben hep onu veriyorum
sakinyasam Elmsnghn hayir.Sıfır katkı.Pekmez kaynadıkça kendi özü cıkıyor.Odun ateşinde pisiyor.Defalarca süzuluyor.Yani tertemiz.Guvenilir bir pekmez.Ama iste agır gelirmi kullanilir mi acaba.Disarda satilanlarda neler var acaba seker katki bi dunya islem yaparlar belkide
Elmsnghn sakinyasam mis gibi. Bence boyle şekersiz vs ise mis gibi 2 3 ara ile verebilirsiniz. Bende mesela pekmeze tahin koyuyorum icine de un gibi ceviz yapiyorum öyle veriyorum 10 aylıkken tahine başlamıştım. İçine un gibi ceviz ekleyip macun gibi yapip verebilirsiniz bence
livanurvealpinannesi61 sakinyasam yüksek ısı da pişen pekmez de hmf maddesi oluşuyor buda sağlığa çok zararlı. yaptığınız soğuk sıkım pekmez yada öz ise verebilirsiniz tabi ki. Soğuk sıkım öz yada pekmez olmalı
sakinyasam Elmsnghn ay bende veririm o zaman ileriki zamanlardaDaha yeni baslicaz tadımlara.İleriki evreler icin merak etmistim☺️😋
Bebegim38 livanurvealpinannesi61 soğuk sıkım bir yöntem. Pekmez ve öz de bu yöntem kullanılsa bile yoğunlaştırma işlemi kaynatarak veya yüksek ısıyla yapılıyor diye biliyorum. Bunu araştırdım bayağı ama farklı şeklini bulamadım. Kaynatılmadan gün pekmezi yapılıyor o da yine güneş ısısı. Soğuk sıkım olanlar su gibi vakumlu mu peki ? Almak istedim ama aklım karıştı. Hangi yöntemle yoğunlaştırılıyor bilginiz var mı, ben mi yanlış araştırdım.
Coynes Bizde kendimiz trabzon hurmasinin pekmezini yapiyoruz bebegime vermek istiyorum ama bilmiyorum hic seker yok sizin ki gibi
Emily37 sakinyasam valla kendi yaptığın yada bildiğin yerden al yedir bacım boşver sen instagramdaki fenomenleri.Bizim çocuk doktorumuz bildiğin yerden al yedir dedi.ben her sabah kahvaltısına veriyorum dut pekmezi çokta severek tüketiyor kızım.
sifirekran_bolkitap sakinyasam ben dokrurumuza soğuk sıkım meselesini sordum. Bu iş biraz ticarete döndü. İçinde şeker olmadığını bildiğiniz temiz el yapımı varsa verin demişti. Ben üzümle öyle başladım dut da veriyorum.
sakinyasam sifirekran_bolkitap ya bencede kendi yaptigimiz daha dogal taze hazır almaktan iyisir diye dusunuyorum
sifirekran_bolkitap sakinyasam bir de şunu ekleyim maalesef artık çok fazla tarım ilacı kullanılıyor, annemlerin kendi üzümleri var. Hiç ilaçlama yapmıyorlar onun kaynattığı pekmezi veriyorum geleneksel usulde kaynatılmış pekmez. Ben doktorumuza bu şekilde anlattım aynı ayda doğan onun da bebeği var . Böyle pekmez bulsam ben de seve seve veririm dedi. Öyle olunca ona da hediye götürdük🤣 ben de çok takılmıştım soğuk sıkım olmalıymış diye de doktor bile böyle deyince
sakinyasam Emily37 eskiden soguk sıkım duymazdık.Benimde iyice kfam karismisti.Tesekkur ederim.Bencede kendi urunumuz daha kiymetli
Emily37 sakinyasam hergün yeni bişiy çıkıyor valla.ben egeliyim senelerdir aynı yerden zeytinyağı alırım.zeytinyağınında soğuk sıkımı,taş baskısı,osu busu çıktı ama ben hala aynı yerden alıyorum bildiğimden şaşmam