Merva96 asafylmz bizim başımıza geldi sandığımız bir durum. Bir gün kanlı kaka yaptı apar topar doktora gittik amip dizanteri dedi fagyl ve suprax şurup verdi. 10 gün boyunca kakada kan geldi. Minik minik. İshal oldu. Zor atlattık. 10. Gün tekrar gittik kontrole tekrar test yapıldı hala amip çıkıyordu. Doktor süt alerjisi olabilir dedi. Kan testi verdik ve negatif çıktı. Doktor negatif çıkacağını biliyordum bebeklerde geneldr tam net çıkmaz ama süt ürünleri tüketme bir süre gözlemle dedi. Hemen alerji diyetisyeni buldum yoluma devam ettim. Antibiyotik daha gelişmemiş bağırsakları yordu. Ne diyebilirim ki.
LadyMarmelatte asafylmz kirli sudan, iyi yıkanmamış sebzeden, tavukdan vs geçiyor. İshal ve kusma oluyor, doktorun verdiği ilaçlar bitene kadar kullanın bol sıvı tuketsin 1 haftaya geçiyor.
Fikkkooo asafylmz kusma ateş ishal su içse vücudu almıyordu kusuyordu ateşi hiç durmuyordu 3 gün sadece serumla beslendi sonra 3 gün iğne sonra antibiyotik ve bağırsak ilacıyla devam ettik dün kaka örneği götürdüm hala var dedi ölmemişler antibiyotiği değiştirdi 1 hafta daha kullanacağız tekrar kaka götüreceğim
Aryamlinamom asafylmz bizim de amipli dizanteri çıktı fakat süt alerjisiymis sulu mukuslu kaka vardı, eğer ateş ve diğer belirtiler yoksa alerji ile çok karistirilabiliyormuş
Mksc Geçen hafta 9 aylık bebeğim amipli dizanteri oldu flagyl şurup probiyotik ve çinko takviyesiyle bir haftada atlattı
asafylmz @Mksc probiyotik ve çinko takviyelerini siz mi aldınız bide kusıyor mu benimki çok kötü kusıyor haliyle antibiyotik de kalmıyor
asafylmz @Seda-0618 günde 8-10 adet kakalı bez çıkıyor ateş ve şimdi de kusma başladı bürün yediğini ağız dolusu kusıyor
Merva96 asafylmz bizde kanlı kakadan başka belirti yoktu iştahı yerindeydi kusma olmadı. Antibiyotik sadece ishal yaptı kilo alımını engelledi. Diyete başladıktan sonra toparladı şükür. Emin olmak için başka laboratuvarda da test yaptırın isterseniz.
Merva96 asafylmz birde nerden kapmış olabilir? Kaç aylık bebeğiniz? Baya pis bir ortam olması gerekiyormuş amip olması için. Ben çok dikkat ederdim acaba banyo suyundan mı diyede düşünmüştüm ama bataklıktır kakanın ağzına gelmesidir falan olması gerekiyormuş
asafylmz @Merva96 7,5 aylık nerden kaptı hiç bilmiyorum evin içinde çocuk abisi bir kaç kere Çeşme suyu vermiş belki ondan olabilir
asafylmz @Merva96 günde 10u geçen kaka vardı hafif ateş test yapıldı amip çıktı antibiyotik aldık ama bugünde kusma başladı
Mksc Benim oğlumda başta aşırı derecede burun akıntısı vardı aile hekimi klamer antibiyotik yazdı onu kullandığımız gece aşırı karın ağrısından uyuyamadı sürekli ayaklarını karnına çekip gaz çıkarıp ağladı 48 saat çocuk karın ağrısından uyuyamayınca çocuk doktorumuza götürdüm o da orada kan idrar ve kaka tahlili yapmaya çalıştı ama karnı aç olduğu için hastanede günü birlik yatışımız yapıldı bebeğim hasta Olduğumuz süre içerisinde çok az çiş yaptı kakada hiç yapmadı açlıktan öyle olunca tek kana bakabilmiş oldu kanda da crp yüksek çıktı öyle olunca doktor bizimkinin huysuzluğunun sebebini crp ve ilaç alerjisi diye düşündü antibiyotik değiştirdi sonrasında bizimkinin yine vücudunda döküntü ve ishal oldu günde 5 6 defa kaka oluyordu ve kakada kırmızılıklar vardı bizimkisi normalde günde bir defa aynı saatte kaka yapar ben bu durumu yazınca doktora doktor şehir dışına gitmişti bir hastanenin acilinde bazı kaka testlerinin adını yazmıştı bunları yaptırın dedi yaptırdık bizimkinin kakasındaki kırmızılıklar kan değilmiş her gün tarhana içer vücudu tarhanayı sindiremeden geri atıyormuş oymuş ama kakada amipi gördüler acildeki doktor çocuk doktorumuzu tanıyormuş ikisi telefonla konuşup 2 ml çinko takviyesi flagyl şurup ve maflor probiyotik yazdı onun haricinde crp içinde klamoks içmeye devam etti 3gün sonra 2 kakaya düştü yaklaşık 8 gün sonra da tek kakaya düştü ama biz kontrol testi falan yapmadık şikayetlerimiz bitinceşimdş 5 6 6 gündür eskisi gibi koyu kıvamlı tek kaka iştahı da çok iyi eskiye döndük ama sizin ishal ve kusma bu kadar çoksa bence yatış gerekir kilo kaybı olmasın diye
asafylmz @Mksc amip de normal ishal ve kusma araştırma yaptım doktorda öyle söyledi biz zaten çok kaka yapıyor kanlı oluyor diye doktora gittik sadece flagl verdi
Mksc Çinko ve probiyotik ye kullandık biz şiddetli ishallerde çinko gerekir dedi bana doktor probiyotik de bağırsak florasını düzenliyor