Buse_asya23 Ecekus_mom peki ben ev hanimiyim , su an o zekati odeyecek gcüm yok , eşimde benim borcum var veremem dyor . napmam gerekir ?
hfzhnf Buse_asya23 tabikide o şekilde hatta 81 geçmişse onların içinden bozdurup ödemeniz gerekiyor çok ince çizgiler var İslam’da canim Mesela örnek veriyorum benim 81 gram Altınım var Daha fazlası da var Eşim de bunların zekatını vermiyor ya da veremiyor ben o altınların içinden bozdurup o zekatı vermekte zorunluyum yani kişi Asli ihtiyaç dışında nisap miktarına ulaşmış malında mülkünde varsa bunların zekatını da verir sadakasını da verir
Ecekus_mom Buse_asya23 - zekat asli ihtiyaçlarınız dışında (ev, araba, sağlık, eğitim) 80 gr altınınız var ise düşer. 80 gr altınınız yoksa, eşinizin de borcu varsa zekat vermezsiniz. Sizin için de bu geçerli
Avesila Buse_asya23 Şuanda kirasını aldığımız bir evimiz var. Biz başka şehirde yaşadığımız için kendimizde kiradayız. Zekatını vermemiz uygun olan mı? Bende bunu merak ediyorum.
Buse_asya23 Avesila bence degil sonucta ikinci bi eviniz yok oradada kiradasiniz , ve oradan alip oraya veriyorsunuzdur muhtemelen
kubra3796 Sevval2301 yanlış biliyorsunuz malınızın değeri eğer ki 80 gram altın tutarını aşıyorsa 40 ta 1 ini vermeniz gerekiyor bu sadece altın için değildir para olsayda altına vurmanız gerek sallıyorum bir gram 2000 tl ise elimizde 160000 tl para varsa bunun 40/1 ini vermeniz gerek