Buse_asya23 arkadaslar Merhaba! , zekat konusunda blgisi olanlar bakabilir mi , ben eşime borc vermis oldugum altinlarinda zekatindan sorumlumuyum acaba ?
153s34 Buse_asya23 evet borc versenizde farketmiyor. Annemler de bize borc vermisti, annemde sormustu sonra baktim ve verilmesi gerekiyor dedm. Annemlerde vermsti. Siz yine de arastirin tabi yanlis yonlendirmeyeyim
Deletedmom_110 Buse_asya23 benimde araba var zekat vermek zorunda mıyım nasıl oluyor bu işler açıklar mısınız
hfzhnf Buse_asya23 borcu kime verirseniz verin canim zekat düşüyor bende abime verdim altınlarımi her yıl zekatını ödüyorum
lamiakus Buse_asya23 evet sorumlusun senin biyere borcun varsa onu düşüp hesaplayıp vereceksin. Biyere borç verdiysen onunda zekatını vereceksin sonucta o para sana geri gelecek
Buse_asya23 peki smdi benim kendime ait ziynetlerim var , birde kizima dogdktan snra gelen bkac ziynet var , smdi onlari bir mi hesaplayaym yoksa . yani isin gercegine baktgmzda o altinlar ne benim ne de esimin. kizimizin altinlari dye koymsz bi kenara .
Sevval2301 Deletedmom_110 sadece altının zekatı verilir cnm diğerlerinin sadakasi olur o da zorunlu değil sadece kaza belanın önüne geçsin diye
sokaklahmacunuu Deletedmom_110 bir araba vr bir eve verilmiyor yani kullandiginiz bir araba ve yasadiginiz ev ekstra arabaniz vardr yada yatirim amacli yada bosta bir eviniz vardir ikinci ev ve arabaya dusuyor kullandiklariniza dusmuyor diye biliyorum
Buse_asya23 Sevval2301 aşkm yanlis bliyo olmayasin , malinin 40 da birini vermen gerekyor mesela 40 deven varsa birini vermen gerekiyor. nete yazin tek tek hesaplamasi var . benim altinim var dye altin kismini blyorm. uzerinden 1 sene gecmis 80. gram ve ustu altinimz varsa ona zekat vermek dusuyor.
kubra3796 Sevval2301 yanlış biliyorsunuz malınızın değeri eğer ki 80 gram altın tutarını aşıyorsa 40 ta 1 ini vermeniz gerekiyor bu sadece altın için değildir para olsayda altına vurmanız gerek sallıyorum bir gram 2000 tl ise elimizde 160000 tl para varsa bunun 40/1 ini vermeniz gerek
hfzhnf Buse_asya23 hesaplayacaksiniz 81 gr ise düşer zekatı sonuçta oda bir yatırım yatırım olan herseye zekatı düşer ev arana zinet eşyası mal mülk hepsine düşer herseyin fazlasina zekat düşüyor
Buse_asya23 hfzhnf yok kizimin o kadar bseyi yok . hayr yani demek istedgm onlari kendimnkle birleştrmyorum sonucta onlar onun. o yzden ona bsy dsmyo .
hfzhnf Buse_asya23 şuan o sizin ehemmiyetinizde tabiki ona düşmüyor siz yonettiginiz için düşüyor zaten onu demek istedim yatırım sonuçta varisi sizsiniz