Elif171 Barlasannesi bizimkide sadece kovalamaca ve dışarı çıkmayı seviyor tabiki bide anneannesine gitmeyi 😃 kelime sayısı fazla hatta konuşmaya çalışıyor artık birşeyleri anlatmaya çalışıyor ben sabah istedimki biraz boyama yapalım ama hiç istemedi yine çekmeceye gitti çok sinirlendim buraya yazdım artık son zamanlarda daha çok açıyor ve güçlendikçe boyları uzadıkça zarar vermeleri daha çok artıyor maalesef daha bi kaç ay önce bile her yer açıktı dagtırdı toplardım biterdi şimdi seviye atlamış gibi yetemiyorum bile bazen en son dış kapıyı açıp dışarı çıktığını görünce daha çok korktum
KSM Elif171 dışarı çıkarsanız aslında iyi gelmez mi havalar ısınınca pikniğe falan gitseniz enerjisi farklı şeylere yönelir evdeki bir oyuncağını dışarı da götürebilirsiniz orada belki oynar
Gamzedagyeli Elif171 bırak dağatsın 19 aylık oğlum şuan çekmeceleri dağatır odasındaki çekmeceleri dağatır salonun ortasına getirir iç çamaşırlarına varana kadar döker saçardı ve inan hiç bi yerde kilit yok dağatıyor musun annecim dağatıyorsan topluyoruz diyordum her seferinde gözlerinin içine bakarak biraz da hafif sert ses tonuyla toplarken bi kısmını beraber topluyorduk bazı zamanlar da parmak kaldırıp hafif kaş çatıyorum olmaz diyorum çünkü iç çamaşırları döküyor 😂 yaklaşık 3 aya yakındır dağatır geriye toplar yada bana getirir topladığı zaman alkış öpücük veririm ve sevdiği bi yiyeceği veririm ödül maması gibi 😂 ama işe yarıyor bak ciddiyim 😂 yani çocuklarımız büyüyor hiç dert etme kısıtlama bırak dağatsın toplarsın emin ol ondan da sıkılacak evet bende çok sinir oluyorum zaman zaman ama onlarında bu dünyayı keşfetmesi lazım 👌sakin ol elinden geldiğince yapıcı ve öğretici ol en kötü onu öğle uykusuna yatırdığında toplarsın 🙏🏻🥰 yapma dedikçe yapıyorlar bırak hevesini alsın merakını gidersin 🙏🏻
Elif171 Gamzedagyeli Hepte erkek çocuklarda varmış bu özellik 🥲bazen birlikte topluyoruz ama toplamaktan sıkılıp kaçıyor ben baştan beri toplamasını öğrettim ilk zamanlar çok eğlenceli geliyordu ona şimdi kaçıyor toplamak istemiyor
Gamzedagyeli Elif171 bunların hepsi yaşandı yaşanıyor her çocuklu evde. Düzenini değiş valla ben öyle yaptım kırılacak şeyleri hep yukarı dolaplara tıkıştırdım sende öyle yap 🤷🏻♀️💐
Senaxxx Elif171 benimki sizinki kadar değil 16 aylık oyuncaklarla oynar ama çabuk sıkılır ben izin veriyorum dağıt diyorum yemeğini kendi yiyor günde kaç kere üstünü değiştiriyorum sayamıyorum heryer batmış mahvolmuş durumda afedersiniz kimseyi evime çağıramıyorum evimi temiz düzenli tutmaya enerjim de yok zaten yıpratıcı bir süreç ama geçici birgün bunları yapmayacak diyorum kahvemi yudumluyorum 😇
oglumubeklerken Elif171 ona zarar vermeyecek eşyaların olduğu bir iki dolabı kikitsiz bırakın sizde yani mesela kap kacak olan bir dolabı dağıtsın ne var bunda ya da ne bileyim içinde kepçe kaşık olan bir cekmeceyi bosaltsin. Deterjan vs ya da kesici aletleri yukarılara kaldırın.
Elif171 oglumubeklerken şuan öyle zaten açık dolaplarda var plastiklerin olduğu falan ama kilitli olanları açmak istiyor en merak ettiği şeyler içi dolu şeyler mesela erzak kaplar baharatlıklar falan bide en çok makinelerle oynuyor eşim bugün makineler için bir çözüm bulacak bakalım artık çünkü makineleri çalıştırıyor mutfakta hem çamaşır hem bulaşık Makinesi var
oglumubeklerken Elif171 oğlum 26 aylık oldu şimdi de buzdolabı sevdamız var bizim mesela, önceden boyu yetişmiyordu artık boyu yetişiyor açabiliyor, içindekileri karıştırıyor kapağını çat diye kapatıyor falan bitmiyor yani hep bir güncelleme 🥲
zeynptgb Elif171 karistiracagi çekmeceyi azaltın mümkün olduğunca yani dağınıklık da az olur ayrıca oraya ona zarar vermeyecek leğen plastik kaplar vs koyun geri de toplamasini söyleyin yardım edin teşvik edin emin olun oyun gibi oluyor bir süre sonra dağıtıp toplayıp geri dağıtıyor bizimki.ben küçücük mutfakta yapabildiysem herkes yapar yani ayrca Pinterest e de göz atın derim orda çok farklı aktiviteler var yaşına uygun
Rabis43 Elif171 öneri de verdim ama almak istemediniz galiba bu dönem merak dönemi tabiki yapacak ulaşabileceği yerde durmasın tehlikeli olan şeyler onu demek istedim.