sairselll benim kızım 25 aylık size göre küçüğüz ama yine de yazmak istedim. 1 ay önceye kadar kelime sayısı 1 elin parmaklarını bile geçmiyordu ne yazık ki ve ben aşırı stres oluyordum. Sürekli kitaplar okuyan, etkinlikler yapan bir aileyiz ona rağmen hiç gayreti yoktu. Ama beden diliyle kendini çok güzel ifade ediyordu. Bir süre onu anlamıyor gibi yaptım konuşmaya çalışsın diye bu sefer hırçınlaşmaya başladı hemen kestim bunu. Sonra zamana bıraktım, yine kitaplara etkinliklere devam ettim ama konuşması için strese girmedim. Son 1 ayda birden bire açıldı kelime sayısını saymayı bile bıraktım, şuan cümleler kurmaya başladı 2li 3lü basit cümleler tabiki ama bu bile şaşırtıcı benim için 🥰 10a kadar sayıyor, bütün renkleri söylüyor. Duyduğu herşeyi tekrarlıyor. Öğrendiği kitaplardaki herşeyi şuan kelimelerle anlatmaya başladı. Bu kadar detaya girmemin sebebi eğer ekran gibi etkileyen bir şey yoksa çocuğun hayatında gerçekten zamanı varmış. Sizde stres olmadan etkinliklere kitaplara devam edin bir anda cümle kurmaya başlayacaktır 🙏 bir de otuz milyon kelime diye bir kitap duydum burada arkadaşlardan henüz tam bitirmedim ama çok güzel detaylıca anlatıyor nasıl yaklaşmamız gerektiğini, vaktiniz varsa tavsiye ederim 🫶🏻