elifminamom aşkım kızım 4 aya kadar hiç uyanmadı desem yeridir çocuğa yalvarıyorduk gece uyanıp etsin diye gündüz de onunla konuş yeter ağlamazdı bile. 4.ayda bir atağa girdi sabah 6 ya kadar uyanığız öğlen 4 de anca uyanıyoruz ve sürekli meme de uyudu. Ağzından çıkarsa uyanıyordu. 2 ay gerçekten sabırlıydım geçecek bitecek edecek. Yok anam. Geçmiyor. Kayınvalidem profesyonel dadı. Dedim ona bir sorayım, oda dedıkı gel halledelim bir dahakine sen tek denersin, şuan zaten yorgunsun dinlenirsin hem. Olay şu kaçta uyuması gerekiyor? Akşam 9 dimi. Akşam 9 da odada ışık, ses kaynağı kalmadı, oyuncaklar kalktı. Yatağa geçtik. Uyutmaya başladım. Ama diyelim ki uyumuyor oyun oynamaya çalışıyor. Saldım karışmadım. Bana sataşmaya başladı tepki vermedim karşılık vermedim. Diyelimki ağladı. İşte o zaman sarılıp sakinleştirdim. Ağlamasına izin vermedim. Ama oyuna çevirmedimde. Böyle böyle o gün saat 11 12 gibi sıkıldı uyudu. Ertesi gün yine aynı şeyi yaptık, uyudu 2 günde oturdu. Sonra bozmadım. Gündüz uykusunu da saatlerini ve miktarını ayına göre düzenledim. Sonra aldım o saatte odaya götürdüm. Atıyorum şuan uykusu 2 kez biri 10.00-12.00 olsun diğeri de 15.00-17.00 olsun 10 da girdik yatağa 2 saat uyumasa bile orda durduk. Diyelim ki 11de uyudu. 12 de ne olursa olsun uyandırdım. Böyle böyle o saatin uyku zamanı olduğunu anladı. Şuan 19 aylık. Arada şaşıyor elbette. Mesela geçen dışarı çıktık ve gördüklerinden farklı bir mekana gittik o heyecanla koşup oynarken öğlen uyumadı. Akşam 7 de bayıldı. Eve getirip uykusuna devam ettirdim sadece. Oğlum 3 aylık, o şuanlık atak haftasında. Bir şey yapamam ama 4.ay atağı geçip gidecek ve o zaman onada eğitim vereceğim. Aynı yöntem. Sadece şunu unutmayın yanınızda olduğunu hissetmek istiyor. Aslında tüm yaptıkları bu yüzden. Nasıl yapacaklarını bilmediği şeyleri bekliyoruz onlardan bu yüzden ağladığında yok elleme ağlar ağlar susar taktiğine karşıyım. Sarılarak orda olduğunuzu belli etmeniz yeterli 🥰