Selin3561 Kızlar bebeği reflü olup balgamlı kusan oluyor mu öksürüyor hemen arkasına hapşırıyor üşütüyor mu reflüden mi anlayamadım ?
egekulk Selin3561 ay benimkide balgamlı kusuyor reflü değil bence Çünkü ili gündür ara ara öksürüyor ve balgamlı kusuyor ondan öncesinde de 4 gün arayla kusuyor du alerji olduğunu düşünüyorum kendi yediklerime göre deneye deneye bulacam sıkıntı neyden kaynaklı
sema_068 Selin3561 bizimki de sürekli böyle. Alerjisi var evet ama biz zaten tıbbi mama kullanıyoruz yinr de o yapış yapış kusma geçmiyor. Mide asidini de kusuyo sanırım. Reflü ultrason vs ile bilinen bir şey değil. Ultrason da sadece mide çıkışıma bakarlar darlık vs var mı diye. Bizimkinde sürekli gegirme de var. Hatta genelde gegirirken kusuyor çok rahatsız ediyo o gegirme olayı. Çıkarana kadar huzursuz oluyor. Sürekli ağzına geliyor mide asidi. Öksürük nefes alamama yatınca hırıltı oluyo. Bize doktor artık endoskopi yapacak hafta içi. Çünkü reflü ilaçları vs hiçbir işe yaramıyo. Çocuğu yerde düz yatıramıyoruz
GokcelifMom Selin3561 Bizimki de öyleydi balgamlı kusma reflü ve ya midesinden kaynaklı bir durum değil ciğerleri dolmuş muhtemelen hırıltısı ve ya burun tıkanıklığı var mı takip edin ben doktora götürdüğümde bize bronşit dediler. Balgamı kusarak atması iyi bir şey
Selin3561 -_Esra_- hadi ya alerjide kaka da kan falan olur diye okumuştum bızde yok ama mukuslu yapıyor bazen
Selin3561 deniztalta bende ıkısı bır var dıye düşündüm çünkü düz yatmak istemiyor yan rahat ediyor sürekli huzursuz bıde balgamlı kusma ve öksürük eşlik etti çok salyası var sürekli hasta olmaz diye düşünüyorum
eflaku Benim kızımda 3 aylık balgamlı kusma var , 1 aylıkken tıkandı kusmaktan doktor ultrasonla baktı reflü değil dedi .Kusmaları azaldı ama balgamlı kusması devam ediyor . Alerjiden mi oluyor balgamlı kusma ?
Selin3561 egekulk hastalandığını düşündüm ben öyle olunca öksürük ve balgamlı kustu sümüksü gıbı dimi şeffaf akıştan böyle
Selin3561 Onemother1 mesela emiyor sonra öksürüyor sırtına pat pat yapayım önce gazını çıkarıyor gegirip sonra kusuyor sümüksü şeffaf anlamadım gitti siz alerjık dedınız belki de ondan sizin
egekulk Selin3561 eğer ama öksürük öyle çok yok sanki boğazonda gıcık var ona öksürüyormuş gibi yapıyor
Onemother1 Selin3561 yok alerjik değil reflü bizim.sümüksü kusma vardı bi ara ama düzeldi.7 aylığız şuan ek gıdaya da geçtik hiçbişeye alerjisi çıkmadı dediğim gibi bizim reflüden di.ki hala reflümüz devam ediyor.bu ara yine arttı hatta tekrar gideceğiz doktora bakalım
ka82 Selin3561 merhaba bebeğim iki aylık sucan bende aynı sorunu yaşıyorum çocuğum öksürüyor reflüsü var demişlerdi fışkırtarak kusması yok foktor gastoruss şurup verdi bugün. Gaz çıkardıktan hemen sonra sümüksü peynir gibi kusuyor. Onu ciksrmazsa uyuyamiyor. Bugün doktsra götürdüm cigerlerinde problem yok hiriltida yok dedi. Siz hangi durumdasınız.
Selin3561 GokcelifMom hırıltı bıraz dün oldu ama burun tıkanıklığı yok zaten 20 gün önce bronşit gecırdı bu kadar sıklıkla tekrarlar mı
GokcelifMom Selin3561 Evet maalesef tekrarlar özellikle bebeklerde sık sık takibini yapmanız gerekiyor terlerse hemen değiştirin evnzde tozlu olmamasına çok özen gösterin çünkü toz bronşitin anası gibi daha hızlı tetikler. Sigara dumanı vs sigara içen varsa bebeğe temas etmesinden kaçının ve bebeğin kaldığı yattığı odayı elinizden geldiğince bol bol havalandırın.
Selin3561 GokcelifMom hadi ya ay delircem artık çare ararken öksürük tutunca fenalık geliyor bana ama gece bısey yok sabah kalkınca başlıyor bizim sadece burun temızlıgımı yapıyorsunuz
Selin3561 GokcelifMom terleme olmuyor bızde fakat üşütüyor mu acaba mesela sırtına kadar kaka yapıyor ıslak mendılle silip temızlıyorum oda etkılıyor mu ki