incinmissindedii bu yorumu ben sizin yerinizde olsam ne yapardım diye yazıyorum lütfen yanlış anlamayın annesi sizsiniz en iyisini siz bilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsaydım (okuduğum bebek gelişimi kitabına göre konuşuyorum) bebeğimin beslenme saatlerini sabitler ve günde 5 öğün olcak şekilde ayarlardım. Kendim de böyle yapıyorum kızıma. 3 öğün de formül mama 2 öğünde ek gıda yiyoruz. Sabah 7 civarı uyanır formül mamasını veririm 11-12 gibi kahvaltı hazırlıyorum ona yumurta sarısı meyve pekmez tahin karışımı siz artık neyi uygun görürseniz öğlen 3-4 gibi tekrar formül mama akşam 7-8 gibi çorba ya da sebze püresi. Ek gıdaların miktarı bir çaybardağı kadar oluyor. Saat 9 da uyur ve 00.00 da o uyurken tekrar formül mama veriyorum ve bu o günün son öğünü oluyor. Sabah 6-7 ye kadar aralıksız uyur bazen de uyanır ama asla gece beslenmesi yapmam. 6 ya kadar beklemek zorunda. Uykuya dalmakta zorluk çekerse su veririm ki böyle bir şey pek yaşamıyoruz uykumuz gayet güzel. Ben bebeğimi bu şekilde besliyorum ve sizin yerinizde olsam öğün sayısını 5 e indirirdim, mamanın miktarını arttırırdım. Böylece daha uzun süre tok kalabilir. Yani 4-5 saat arayla verin doymuyorsa 200 verin zamanla rayına oturur zaten. Sık beslemenin çok iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum 6 aydan sonra. Yani benim düşüncem önemli değil tabiki önerilen bu şekilde. Tabiki en doğru kararı siz verirsiniz