tugce7934 merhaba hanımlar 5 aydır süt diyeti yapıyorum ve artık diyeti yavaş yavaş açmanın vakti geldiğini düşünüyorum. Doktorum çok umursamaz. bize bugün randevu vermişti ama kendisi bize haber bile vermeden izne çıkmış? Ben şehir dışından geliyordum hastaneyee Allah’tan bugün gidemedik boşa gitmiş olacaktık😞. Diyet açan anneler varsa yazabilir mi biraz korkuyorum cilt tepkili bir alerji bizimki en son IgE değerimiz 6.67 ydi Ekim ayında. Şuan baya vakit geçtiğini düşünüyorum. Cesaretlendirmek isteyen annelerim yazabilirse çok sevinirim😍
Bebekbilgen tugce7934 bu konu hakkında bilgim yok ama bi post paylaştım alerji ile ilgili ona bi bakar mısınız size zahmet belki fikriniz vardır
Pastaneusuluislakkek tugce7934 alerjik bebeklerde diyet açmak ciddi bir konu, doktor gerek görürse test yapıp ona göre açtırır. Önerim, doktor takipli ilerlemeniz. Biliyorum çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç sizin için ama aksi durumda çocuğunuzun sağlığı söz konusu
tugce7934 Pastaneusuluislakkek evet öyle ama doktorumuz yok ve bazen ufak ufak denemiştim bir sıkıntı olmadığını gördüğüm için denemeye karar verdim süt merdiveni ile insllah olumlu sonuç alırım 🤷
Bilen7 tugce7934 sadece süt alerjisi varsa sütlü kek yaparak açmamız gerekiyor 5 gün boyunca hergün bir dilim yiyeceksiniz tepki vermezee bir sonraki basamağa geçeceksiniz. Mukuslu kaka çok önemli değil kakada kan ve döküntü kızarıklık olup olmadığını takip edin edeceksiniz. Bizim doktorumuz bu şekilde söyledi
saribez tugce7934 merhaba cilt tepkili derken nasıl oluyor bizim de inek sütü alerjimiz çıktı yoğurt neresine değse orası kızarıyor hatta yemeden değirdim yüzüne sadece orası kızardı yediğinde de başka bi şey olmuyordu
tugce7934 saribez benim bebeğimde öyle oluyordu zamanla yediklerimden kulağının arkası yüzü vücudu kızarmaya başladı
sessi tugce7934 bizimde yeni doğduğunda yüzünde çıkmıştı egzama tarzı şeyler yenidoğan doktorum süt diyeti yaptırmıştı sonra başka doktor alerjik demişti bende çok iyi alerji doktoruna gittim direkt açtırdı diyeti İlk gün yoğurtla kek yaptım 1 dilim 2. Gün 2 dilim 3. Gün 3 dilim sonra bir şey olmadı ardından yarım çay bardağı yoğurt (eski küçük bardaklardan özellikle belirtti) 2. Gün bir çay bardağı 3. Gün bir su bardağı burda bir şey olmazsa tereyağ ve peynir serbest dedi sonra süte geçtik yarım çay bardağı bir çay bardağı bir su bardak şeklinde çok şükür bi sıkıntı yaşamadık
yumamiii sessi aa çok şaşırdım ne güzelmiş sizinki bizde şöyle ilerliyor; ilk gün 1 dilim yoğurtlu kek 2. Gün 2 3. 3 dilim diye daha sonra sütlü keke geçiriyor bu da aynı şekilde sonra peynirli poğaöaya geçiryor sonra peynir sonra yoğuet en son süt diye
tugce7934 saribez bizim bu seviyeler düşük oluyormuş araştırdığım kadarıyla 100 un üzerinde olan bile varmış 😞 insllah sizinki de geçer zor bir vir durum