Aryamlinamom arsasy Havuça tepki yok çok şükür ama bal kabagindan şüpheliyim kakada kan olmuyor fakat huzursuzluk yapıyor, bizim bir çok şeye alerji var hicbirsey yiyemiyor çok üzülüyorum
ballikokaraniko Aryamlinamom Alex testi yaptırmanızı öneririm bende dene yanıl bundan mı oldu şundan mı diye kafayı yiyordum orda kıldan tüyden hayvana kadar neye alerjisi var herşeyi net olarak çıkıyor
Niihhaann Mukuslu kaka uzmanlar tarafından alerji belirtisi sayılmıyor. Oğlumda 3 aylıkken yüzde egzama ve kakada kan başlayınca alerji olduğunu anladık alerji testi yapıldı hem kan hem deri yumurta beyazına alerjisi var şuan 8.5 aylık ikimizde yumurta içeren hiç bir şey tüketmiyoruz egzama ve kan geçti ama hala emdiği için mukuslu kaka yapıyor arada. Eğer sadece mukus çıkarıyorsa alerji belirtisi olarak sayıyorlar
arsasy Niihhaann sadece mukus çıkardıpı da oluyor zaten. Mesela balık yiyince feryat figan ağlıyor yemeyince ağlamıyor ordan anlıyorum
ballikokaraniko Benim bebeğiminde saydığınız herşeye alerjisi vardı net emin olmak için Alex adında bir kan testi yaptırdık özel orda herşey derecesine kadar detaylı çıkıyor mesela Antep fıstığına orta derece ama cevize yüksek derecede gibi ona göre diyetisyen eşliğinde aynı vitamin değerinde olan ürünlerle ilgili beslenme planı oluşturduk şuan 1 yaş 23 günlük 1 yalında kan ve deri testi yapıldığında çerez ve baharat grubu gibi az alerjik olanlar geçmiş şükür şuan sadece süt yumurta biraz da buğday var o şekilde devam ediyoruz (devlet has. Diyetisyeni ile planlıyorum)
arsasy ballikokaraniko teşekkür ederim şuan 4 buçuk aylık 1 yaşına kadar geçmesini ümit ediyorum. Ek gıda da ne yaptınız?Alex testini nerde yaptırdınız
marinko ballikokaraniko orta derece olanlar nasıl gecti tüketmediniz mi? Bizim de çoğu şeye var 6 aya kadar egzama fazlaydı yüzünde ek gıdaya gecince azaldı hala tepki veriyor ama eskisi kadar degil. Yedirmeli miyim yoksa kesmeli miyim onu bilemiyorum. Gaz mukus yok suan sadece yanaklarda isilik gibi oluyor azcık. Ama korkuyorum üst üste vermeye çogalır diye.
ballikokaraniko arsasy genellikle sizin kadarken meyve sebze püreleri pirinç mısır unlu karışımlar verdim kendimde diyet yapar gibi beslendim meyve sebze ağırlıklı testi İzmir’de özel laboratuvar da yaptırdım devlet hastanesi yönlendirmişti bulunduğunuz ildeki özel kan tahlil yapan laboratuarlara sorabilirsiniz
Efecim ballikokaraniko bu nasıl bir test sadece kan mı alınıp bakılıyor ? ve 4 aylık bebeklerde net sonuç verir mi? Bizim doktorumuz 1 yaştan önce testte kolay kolay çıkmıyor dedi de
Aryamlinamom ballikokaraniko merhaba çok teşekkürler nerde bulabilirim ben buctesti yaptırmak istiyorum
ballikokaraniko arsasy tabi tabi öyle kan yurt dışına falan gitmiyor burda bakıyorlar bizdede mukuslu kaka ishal gaz ve yüzünde vücudunda egzamalar oluyordu tüketmeseniz dahi dokunsa kokusunu alsa gene kabarıyordu veya biz dokunduysak öptüysek çok zor oluyor ama testten sonra tüketmedikçe azaldı şükür
ballikokaraniko arsasy patates havuç balkabağı ıspanak pırasa domatese alerjisi çıktığı için vermedim mevsim meyvelerinden de işte çilek hariç diğerlerini yiyebiliyordu mesela testte normal tavuğa alerjisi çıktı köy tavuğuna horozuna yoktu onu alıyordum inek keçi etine alerjisi çıktı sadece kuzu etine yoktu onun kıymasından veriyordum
Efecim arsasy benim bebeğim de alerjik bebekmiş :( bizim doktorumuz da bu yöntemle bulmamı söyledi. Cumartesi günü başladım diyete bugün 3. Gün. Huzursuzluk, gaz sancısı, şişkinlik, ıkınarak gürültülü kaka yapma. Bu belirtiler diyetten yaklaşık kaç gün sonra kalkıyor? Şu an yediğim şeylerden biri mi yapıyor yoksa diyet mi geç etki ediyor bilemedim. Siz 2 hafta tüketmeyince kaçıncı gün düzelme gördünüz?
ballikokaraniko Efecim evet sadece kolundan kan alıyorlar biz 7 aylıkken yaptırdık dediğim gibi doktorumuz yönlendirdi bizi emin olmak adına mesela deri testinde cevize alerjisi çıkmamıştı ama o kan testinde çıktı ceviz yediğinde kızarıyordu bende yok alerjisi diye veriyordum
ballikokaraniko Efecim evet her grup ayrı ayrı çıkıyor örneğin sebzelerden şunlar meyvelerden şunlar ev akarı şundan polenler hangi ağaçlar varsa cinsine kadar hayvanlar böcekler baharatlar herşey
Kizannesi19 arsasy makarnada da yumurta var yumurtalı yiyemiyorum erişte makarna içinde yumurta olan hiçbirşey yumurtayı kestim çikolata da var mesela yumurta
Efecim ballikokaraniko çok iyiymiş acaba buna da alerjisi var mı diye düşünüp durmaya gerek yok en azından. Doktorumuza bahsedeceğim o testten. Çok teşekkür ederim 🌸
Yesimbb arsasy biz de sizin gibiydik. Benden geçtiğinde farkettik. Yumurta, süt, soya, fındık, bunlar testte çıkanlar domates, soğan, sarımsak bunları yediğimde de kusuyordu bir de elma. Soğan ve sarımsak geçti şu an 1 yaşında diğerleri devam ediyor hala.