1symaysuf benim oğlum şu an3,5 yaşında bizle göz teması var parmak işareti var komutları yerine getirir sosyal bir çocuktur parktaki çocuklarla oynamayı çok sever insanlarla uyumludur kendi dünyasında yaşamayı pek sevmez daha çok insanlarla kaynaşmayı muhabbet etmeyi bir topluluk gördümmü hemen içine girip onlarla muhabbet eder konuşur cansız varlıklarla pek oynamayı sevmez genelde hep insanlarla bir arada olmayı sever genelde büyük insanları sever anneanne babaanne dede baba amca oyun oynarken de genelde kendinden büyük insanlarla oyun oynamayı sever üçlü cümleler kurar çişi kakası gelince söyler tuvalet eğitimini verdim iki günde öğrendi iki gün sonra tuvalete yapmaya başladı bizde de heyecanlanınca odaklanınca ellerini açıp kapatma vardı tekrarlayıcı bir davranış olarak bir de oyuncaklarıyla hem amacına uygun oynar hem de amacının dışında oynar mesela top topu atar gol yapar babasıyla top oynar çalım yapar ama aynı zamanda topu çevirerekle oynar ara ara gidip dönen çamaşır makinasına saniyelik bakar daha sonra kapısını kapatıp gelir bir daha gidip bakmaz bazen de yan yan bakar tam yedi kez psikiyatriye götürdüm çocuk gelişim uzmanında gelişim testi yapıldı sonuç olarak bana söylenildiği otizm değil uyaran eksikliği var benim oğlum aşırı derecede televizyon maruziyeti var bana iki gün önce dil terapisi ve Floor time dil terapisi önerdiler şu anda özel olarak götürecek gücüm yok o yüzden sadece dil terapisi için bana yarın rapor verecekler dile götürüp getireceğim ben profesor psikiyatri de götürmüştüm bana şöyle demişti otizim de ilk iki belirti bizim için çok önemlidir otizimin en hafif inde bile göz teması yoktur algı yoktur eğer göz teması ve algı varsa otizim değildir genelde uyaran eksikliği olarak bakılıyor