Demet2022 defne2513 bence yeterli ne yaparsan yap hangi eğitici kitabı oyuncağı alırsan al konuşmayan çocuk geç konuşuyor bence takmamalısın söylediği kelimeler yeterli geldi bana bşzde 22 aylığız aynı şeyleri diyor.sabırla bekliyorum elbet cümle kuracak
kulanici defne2513 o sırada 21 aylık oğlumun anne bile dememesi 😞 şükredin söylediğiniz kelimelerin her birini heycanla bekliyorum
_Serenity16 kulanici benimde 19 aylık anne baba mama meme hav hav miyav falan diyor ama baska kelimesi yok öyle yaşıtlarını görüyorum baya konuşuyor o yüzden az geliyor herşeyi anlıyor ama konuşmuyor
kulanici Nilay_80 anne baba dese onada çok sevineceğim onu bile demiyor emzik emiyor ondanmı acaba emziğe çok düşkün
defne2513 kulanici evet ablamın kızı emziği bıraktı iki buçukta anca kelime söyledi uzman psikyatrist emzik dedi
A2B4 defne2513 20 ayligiz anne,baba,dede,mama,meme,bir baska yok… Bazen bu kelimeleri örneğin;dede dede de diye söyleniyor babildiyor
sifirekran_bolkitap defne2513 Kelime defteri yapabilirsiniz. Yeni bir kelime kullandıysa hemen defterinize ekleyin be sık sık tekrar edin o kelimeyi hatırlatın. Sık sık konuşun gün içinde yaptığınız işleri anlatın. Sizden birşey isterken işaretle gösteriyorsa biraz bekleyin anlatmaya çalışsın. Gözlemleyin ilgilendiği ne varsa o an, o nesne hakkknda konuşun. Bebek şarkıları söyleyin birlikte. Tekerlemeler okuyun. Akranları ile görüştürün
Rumeysaden defne2513 kızım bir buuck yaşında şuan sizin anlattıklarınızi yapıyor hatta baba gel anne gel ikili cümle kuruyor o aylarda daha fazla olması gerekmiyor mu acaba sakın yanlış anlamayin merak ettiğim için soruyorum çünkü baya fark oluyor diyolar
defne2513 Rumeysaden canım ortalama aynı benim de 18 de başladı bunlara şimdi 20 aylık kelimeler arttı yani 18-20 aynı şey 1 buçuk yaş iki ay sonra patlama bekleme bir iki kelime daha ekleyecek o kadar aynı 18-20
Rumeysaden defne2513 aaa doğru ya ben böyle 20 diyince 2 yaşına gelmiş gibi hissediyorum😂😂 ozmn normal gayette aynıyız canım nazik cevabın için teşekkürler
Biz3kisiyiz_ defne2513 kaç kelimesi var toplam da ? Benim kızımda 20 aylık olacak 50 ye yakın kelimesi var anne-baba-teyze-anane-dede-hala-abla-abi-gel-ver-git-cay-mama-nar-elma-bebek-bal-bir-yagmur-bilgisayar-top-balon-karga-meme-diş-bot-tayt-kart vs gibi 5-6 hayvan sesi çıkarır ikili kelimesi pek yok anne gel veya baba mama gibi. Ne yaptınız derseniz kitaplarla vakit geçirdik bu aralar istemiyor ama oyunlar kurduk dışarı çıkınca hep aktif olmasını sağladım vs burda bir anne tavsiye etti YouTube dan Buket ile bıcır bıcır’ı izledim çok faydası oldu bize tavsiye ederim.