Mihrima benim oğlum şuan 6 ay 22 günlük. Kilo alımı azaldı başta4. Ayda. 4.aydan 5.aya geçerken 400 gr almıştı. Sağlık ocağı ek gıdaya başlayalım dedi. 2 öğün olarak verdim gece muhallebi yaptım. Sonra 6.aya geçerken 200 gr almıştı. Devlet hastanesine gittim direk. Büyüme izlem ve aşı takibi bölümü oluyor. Orası beslenme listesi verdi 3 öğüne çıkardı. Ben arada 4 öğün de verdim. 15 gün sonra tekrar çağırdı bizi arayarak. Gittim 15 gün içinde 100 gr almamıştı bile. Doktor mama başlattı. Şuan 7.ayda tekrar çağıracak hala kilo alımı yoksa genetik test yapılacak. Ama oğlım baya iştahlıdır. Hatta her gören bu kadar yemeye nasıl kilo almıyor diyor. Doktor bize 6.ayda kahvaltı önerdi ben şöyle yapıyorum yumurta, peynir ve avakadolu, Ruşeymli, hindistan cevizi unlu, hurma özlü yoğurt. Öğlen de kıymalı, bakliyatlı sebzeli püre veya çorba. Akşamda yatmadan kaşık mama tozlu, Ruşeymli hindistan cevizi unlu, hurma özlü muhallebi yediriyorum. Genel rutin bu. Bazen ara öğünle 4.öğün de oluyor. Ek olarak sürekli emiyor. Ama kilo alımı 15 günde 100 gr bile değildi. Doktor mama başlattı işte. Biberon vs tutmuyor oğlum. O yüzden 3 kez 60 cc dedi ama 30 cc yi içip bırakıyor her içişte. Hiç yoktan iyidir diyorum. Yerinizde olsam bir hastaneye vs giderim. Mesela 7.ayda hala kilo almazsa oğlım genetik bakılacak dedi doktorumuz.