Sevaras Merhaba güzel anneler 💕 oğlum salı günü sünnet olucak 8,5 aylık biraz endişeliyim devlet hastanesinde yaptıracağız ne kadar süre aç kalıyor , sünnetten sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor tavsiyelerinizi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏼
G-K Sevaras lokal ise saat farketmezsizin emzirebilirsin genel anestezi ise sünnetten önce 4 saat sünnetten sonra 2 saat emzirilmiyor diye biliyorum
Alp02 Sevaras genel anesteziyi bilmiyorum ama biz lokal anestezi olduk oğlum ameliyata tok girdi ama amaelyatta çok ağlamıştı çıktıpjnda 3 saat aralıksız ağladı en son yorgun düşüp iç çeke çeke uyuya kaldı ama uyandığında ağlamadı sadece altını açıp kremlerden ağladı pek zor olmadı sonrası ama doktorun verdiği antibiyotik ishal yaptı kanlı ishal hem de 4 gün çocuk mahvoldu sünnet zorlamadı pek
Bucez Sevaras bende yaptıracaktım vazgeçtim çünkü evler cok soğuk bez takmak önerilmiyor sünnet kilodu ile tutsan bile sürekli çiş için bile olsa bebeğini ıyıce yıkayıp temizleyip temiz olan iç çamaşırı giydireceksin sürünmesi örümceğe binmesi ve elini pipisine götürmesi yasak bende tam 8 aylık ken yaptırım dedim sonra örümceğe binmeden nasıl durur cıldırır yada bu soğukta evi ne kadar ısıtsamda hasta olur altını aç değiştir derken en iyisi yaza bırakmak bence yazın yaptırın tavsiyem
Miraa80 Sevaras biz de 15 gün oluyor yapalı 3,5 aylık oğlum devlete gittik genel anestezi ile yapıyoruz dedi kabul etmedik özel hastaneye geçtik lokal yapıldı 1 saat ağladı zaten çıkınca yavrum korkmuş herhalde 1 saat sonra emdi uyudu.
Sevaras G-K bilmiyorum hangisi olacak arkadaşım aynı hastanede yaptırdı bölgesel uyuşturmuşlar ama genede aç kalmış çocuk yarın doktora gideceğiz bakalım
Zeymah Bide özelde yaptırdık lokal anestezi diye hep emzırdım gırdıgınde de cıktıgındada lrsle daha küçükken yaptırsaydınz bızımkı 6 aylık bugun 5.günğ sunnet olalı keske daha erken yaptırsaydıö dedim sizin merak ettıgın iz bır soru varsa sorun
Sevaras Zeymah bizde sırayı 5 aylıkken aldık ama yeni aradılar devlet hastaneleri malum hep böyle oluyor
Zeymah Bucez hayır bez neden onerılmesın bızım doktor bezle daha cbuk iyileşir dedı hem sız yaptırın iyı kı bezli oglum diyeceksiniz iyi ki kucuk Ken yaptım diyeceksiniz
Deletedmom115 Bucez Bez önerilmiyor diye kim dedi acaba? Biz sadece bez kullandık çokta güzel iyileşti sürtünme vs olmadı. Bana da bardak vs sünnet kilodu manasiz geliyor
Kado87 Ben 3 aylikken yaptirdim genel anestezi ile oldu 4 saat ac kaldi sunnet olduktan sonra geldi hemen emzirdim bi sikinti yasamadim hemende iyilesti ne kadar erken o kadar iyi.
Bucez Zeymah sizin bebeğiniz küçücükken yaptırmışsınız benim bebeğim şuan 10 aylık eli pipisinde nasıl yapılsın bez önerilmiyor çünkü yapışıyormuş sünnet yerine Yok bardak koy yok bilmem ne koy tavsiye etmem dedi sorduk doktora sünnet kilodu alın onunla rahat eder yara yere hiç bir şey değmicek dedi
Zeymah Bucez cok hassasiyet isteyen bir sey o zaman kalacak 2 yasa kadar öneriliyor o zamana kadar olmazsa 7 yasında olcak ınsallah
Serifemrh Bucez Deletedmom115 bizde 4 aylikken yaptirdik. Bezli iken daha cabuk. Iyilesir dediler ve 1 hafta bile surmedi hic birr aglamasimolmadi lokal anestezi ile. Olduk. Doktorumuz sadece prima bezi tavsiye etti yapismamasi icin ve vazelin ve zeytin yagi sur nemli kalsin dedi. Cokta kolay oldu. Bardakta onerdi kakasi bulasmasin diye ama zaten surekli bekledim hemen altini degistirdim. Hic bir sorun olmadi
Umutaras Bucez valla bizde yeni sünnet ettirdik bi hafta oldu doktorumuz değil sadede heryer de bezliyken olması daha çabuk iyileşmesini sağlıyor herkes bu şekilde öneriyor ve bizde hiçbişey kapatmadık
Deletedmom115 Sevaras 3.5 aylıkken yaptırdım 5 saat aç kaldı sünnet sonrada 1 yada 2 saat sonra emzirdim. Çok zor oldu ama geçiyor çok şükür. Bana biraz geç kalınmış geldi dönmesi emeklemesi falan zor olabilir şimdiden geçmiş olsun.
Zeymah Alp02 bize şurup falan vermedi doktor fitil verdi bir de calpol agrı kesici sunnet yerı ıcınde furacin krem
G-K Sevaras benim oğlum lokal yaptılar iğneden sonra emzirdim sünnet bitti gene emzirdim emzirme vs demediler aksine sünnette huysuzlaşmasın diye emzirin dediler
Pantone Sevaras ben 24 günlükken yaptırdım anestezi sonrası öncesi hep besledim. Anestezi iğnesinden sonra 45 dakika bekledik uyuşması için. Uyuyordu hatta oğlum sünnet olurken son anda uyandı. Bol krem kullandım sünnet kilodu al tavsiye ederim. Beze geçince de yapışmaması için bezine 10 gün krem sürdüm. Dikişleri 3 günde düştü 3.gün banyo yaptırdık küveti doldurup oturttuk içine. İlk gün ağrı olur diye calpol verdim 1 çay kaşığı. Bakımını iyi yaparsan hiç sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Şimdiden geçmiş olsun Allah damatlığını da göstersin 🤗
monna Pantone Ağrı falan oldu mu peki? Gece ağlamaları, huysuzluk vs. Benim oğlum da 23 günlükken yapılacak da lokalle. Aslında ilk çişten sonra geçiyor bitiyor ilk bir ayda yapılırsa diye okumuştum