ysmntg Kaç aylık bebeğiniz? İlk cocugumda ben de bu şekilde ilerleyememistim sonra eline haslanmis karnabahar verdim çok güzel yedi ve bu yüzden blw beslenmesiyle ilerledik parmak kadar çubuk şeklinde kabak havuç haslar verirdim çok.guzel yerdi ama 6ayi geçmişti oturuyordu desteksiz
_tuuggcce_ ysmntg 5 ay 8 günlük şu an . Bende blw istiyorum. Ama ilk başta ben tattırayım diye düşünmüştüm. Dün yine biraz baktım mesela dediğiniz gibi brokoliyi falan o şekilde vermişler. Onu deneyeceğim bugün bi bakalım ☺️
Yarim_Kilo_Kiyma _tuuggcce_ Aynen devam edin. Birde haşlandığını ürünü çatal ile iyice ezipte verin, sakın blendara alıştırmayın. Pütüre direkt olarak alışsın sonra hiç sıkıntı yaşamazsınız. Tadımlarda sonra ikili karıştırıp verin patates, havuç gibi.
_tuuggcce_ Yarim_Kilo_Kiyma evet, bende böyle düşündüm ki doktorumuzda sizin dediğiniz gibi gibi dedi. Dün ilk defa blender kullandım belki çatalla ezinde yemiyordur diye denemek için ama onunla alakalı değilmiş ☺️
Xcbaby _tuuggcce_ irmik ve pirinc ununun faydasi yok zarari var daha saglikli alternatifler arastirmanizi öneririm kolay gelsin.
_tuuggcce_ Xcbaby çok teşekkürler ☺️ instagramda falan genelde görüyorum hep tarifler onlarla o yüzden sormuştum
Casmayn Xcbaby merhaba ne gibi alternatifler olabilir acaba fikir verebilir misiniz benim de bebeğim 6baylık 3 gün kuralıyla tadım yapıyorum şu an kabak havuç yoğurt avakado yumurta tattırdım 7.ayda kahvaltı başlarım diye düşünüyorum
ilayprensesim _tuuggcce_ ben zeytinyağı damlatıyorum birazcık. Eğer anne sütü alıyorsa içine biraz anne sütü ekleyebilirsiniz. Onun dışında pek bişey vermemeye çalışın bağırsakları henüz çok gelişmediği için kabızlık problemi yaşayabilirsiniz.
ilayprensesim _tuuggcce_ evet bu süreçte biraz tuvalet sorunu yaşanıyor maalesef, benim kızım da 2 gündür yapmadı bekliyoruz 😂
Gozdeklnc20 Anne sütünün haricinde ilk kez farklı bir tad yaşıyor hayatında. İstememesi yememesi suratını ekşitmesi, çıkarması çok normal canım. Diline değsin tadını alsın yeter. Yemiyor diye üzülme. Anne sütünün dışında farklı tatlar olduğunun farkına varınca yemeye başlayacaktır 😊
Xcbaby Casmayn un icin soruyorsaniz tam bugday unu, hindistancevizi unu, ruşeym , teff tahılı alternatif olabilir bulmasi biraz zor ve pahali ürünler ama saglikli. Pirincte yuksek oranda arsenik var maalesef degil bebeklere yetiskinlere de cok zararli.
Xcbaby Casmayn fikir olsun bakabilirsiniz buraya da . https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTk3MDQ2NzYzMDA2NDA1?story_media_id=3151690355459592359&igsh=MXB6NGxzbHducDFicQ==
queenmom_ _tuuggcce_ 6 aylık oğlum doktorum 5 ay 20 günlükten sonra başla dedi o zaman tadımı denedim yemedi ara verdim tam 6 aylıkken verdim şimdi yiyor ilk yoğurla başladım mesela tatlı patatesi sevmedi yoğurtla karıştırınca yedi
_tuuggcce_ queenmom_ bende ilk yoğurt verdim, sevdi. Sonrasında kabak, havuç ve patates denedim. Ayrı ayrı verdim, sevmedi. İkili karıştırdım, sevmedi. Yoğurtla karıştırdım yine sevmedi ☺️ bakalım sürecimiz nasıl ilerleyecek. Bugün brokolide sıra 😂