blablabla12 Böyle olup da sonradan ne zaman konuştu bebekleriniz yani ne zaman açıldı baba mama adda attım diyor sadece her şeyi ıhh ıhh diye gösterip anlatmaya çalışıyor dediğim her şeyi anlıyor ama geç mi konuşacak acaba
Annekuzusu88 blablabla12 benim bebeğimde öyle söylediklerinide sık sık söylemiyo anne baba nene dede mama anane meme diyodu bayadır ama yeni kelime söylemiyo bu söylediklerinide sürekli söylemiyo
Aksoylu24 blablabla12 benim kuzenimde küçükken öyleydi. Pek konusamazdı. Bişey isteyince eliyle gösterir kiihhh derdi. Sanırım 4 yaşında tam konuşmaya başladı. Bir açıldı pir açıldı😂😂 o zamana kadar teyzem hem doktorlara gitti hemde hocalara gitti. Hep normal demişler zamanla konuşur demişler
Badeninannesi1 blablabla12 18.aydan sonra açılıyor dilleri ne söylerseniz taklit etmeye başlıyorlar bir anda açılıyor yani benım kızımda 3 gün öncesine kadsr tek tük cümle kuruyordu şimdi 3-4 kelimeli cümleler kurmaya basladı ama yemek yemiyor mevlam bi yerden verirken bi yerden alıyor heralde😂
Sinem61 blablabla12 ben öğretmenim öğrenciyken kullandigim eğitim bilimleri kitabına baktim 18 ay bitirdiginde 12 kelime olmali yazıyor. Tabii bu bilimsel olan konusma dışında baska herhangi bir şey gözünüze carpmiyorsa normaldir
blablabla12 Gzddmr Jadewinder Cinarinannesi23 ay belki de normaldir açılır birkaç aya şu tiktokta falan gördüğümüz bebeler ileri baya demek ki ..
Jadewinder blablabla12 benim bebeğim de 15.5 aylık ve tam anlattığınız gibi. Iıı ııı diye işaret ediyor her şeyi , baba mama gel diyor sadece. Bir de bir kaç taklit sesi var ( vuuu araba , kedi köpek çişşşş 🤣 )
Cinarinannesi23 blablabla12 benim bebeğimde 15 aylık olacak kelimesi az işaretle gösteriyor parmağıyla bune diyor soru soruyor. Herşeyi biliyor sadece kelimesi az yeni kelime soylemiyor bilindik kelimeleri kullanıyor anne baba anneanne dede nene mama al bune amca suya bu diyor
Eksijelibon blablabla12 şu an nasıl bebeğiniz acıldı mı acaba? Kelime sayısı 4 tane falan şu an 15 aya giricek
Mavisell Eksijelibon benim bebeğimde 13 baba dede gol toka gel tay tay cee mama yok gak gak (vak vak )diyor bazı kelimleri daha vardı son zamanlarda söylemez oldu yani bir kaç ay önce daha hızlıydı kelime öğrenmesi bir yerde tam açılacak diye düşünüyorum ama şuan bi duraksadı yürüme derdinde ondan da olabilir gibi geliyor bana sonuçta herseyi anlıyor telaşa gerek yok bence. Alıcı dilde sorun yoksa ifade edici dilde açılacaktır
orkideSeverim mavideniz6 maşallah biraz daha açılmaya başladı parkta ve çevresindeki çocuklarla daha iletişimde olunca sanki daha iyi gibi geldi bazı şeyleri daha iyi söylüyor artık . Bu arada kendinizi strese sokmayın her çocuk bir değil çözümü sanki bol bol çene biz anne baba olarak ne kadar konussakta akranları gibi değiliz bence çözümü akranlarıyla iletişiminde