Merhaba, oğlum Demir 4 yaşını bitirdi. Yaşıtlarına göre gelişimi ilerde oldu genelde, akranlarının yanında fark ediliyordu. Dil gelişimi ileri düzeyde. Karmaşık cümleleri ya da soyut ifadeleri kullanabiliyor.
Okulda agte testi yapıldı tüm çocuklara. Müziksel ve kinestetik zekası yüksek çıktı dedi psikolog. Israrla müzik eğitimi aldırmamız istendi(ben 5 yaşta piyano düşünüyorum) kinestetik zeka da hareketli olduğu İçin gerçekten hareketli bir çocuk. Hatta Biz dehb olabilir mi diye şüpheleniyorduk eşimle ama psikolog dikkatinin çok iyi olduğunu söyledi. Bunda da vücudu zekasına ayak uydurmak İçin enerji ortaya çıkarıyor yorumunu yaptı.
Bilişsel olarak da yaşıtlarının üzerinde çıktığı söylendi.oğluma ilkokulda öğretmen seçmemizi, mantığına uymuyorsa o kişiyle sağlıklı bağ kurmasının zor olduğunu söylediler.aile içinde de böyle kişi seçiyor.
Geçen yılki öğretmenini sevmiyordu düşündüm gerçekten de mesleki olarak çok bilinçsiz biriydi çok yanlış yaklaşımları vardı( özelde her zaman eğitimci çalışmayabiliyor malum). Bu yılki öğretmenini çok seviyor çünkü öğretmeni aşırı profesyonel birisi her sorusuna sabırla çok mantıklı cevaplar veriyor. Öprermeninin yorumu Demir bambaşka bir çocuk, soruları değişk ve farklı.Öğretmeni çok sıkılgan diyor etkinliklere ben katılmıyorum işim var siz yapın diyormuş. Öğretmenine göre hızlı öğrenip bitirdiği için ya da gereksiz bulduğu İçin katılmıyor. Çok güzel bir okula gidiyor çocuk odaklı ama yine de okulu seviyorum ama sıkılıyorum diyor maalesef.
Devamı yorumda 👇