babyandmom1 uzun yazacağım. 15 aylık. Ev işlerine kızımı dahil ediyorum. Oldu olası büyük gibi davranmayı çok sever. Çamaşır makinesinin kapağını kapatmak, deterjan haznesini kapatmak, bezini çöpe atmak, bulaşık makinesini yerleştirmek, evi süpürmek(beni evi toplarken görür görmez süpürgesini kapar gelir), çamaşırları katlarım o bana getirir.
En çok merdivenden çıkmayı sever, öğrenme kulesini camın önüne koydum. Çıkıp dışarıyı izler. Bana gösterir. Yarım saat böyle oyalanırız. Kitaplarıyla çok zaman geçiriyoruz.
O nerede, bu nerede çok oynuyoruz. Ben sormadam kendi gösterir. Gün boyu karnımda oturur dıgıdıg oynar. Kaydırak almıştım onun basamaklarını çıkmayı sever. Kaymayı sever ancak henüz basamak-kaydırak arası oturma kısmını kendi başına yapamıyor.
Gün boyu müzik açıktır. Şarkı söylerim. Su sesine oynar. Muhabbet kuşumuzu darlamayı çok sever. Yemleriyle oynamasına izin veriyorum. Hem doğal ürünler hem farklı boyutlarda olduğu için dokunsal olarak iyi oluyor. Bi süpürünce de temizleniyor.
Eğlensin diye cama sticker yapıştırmıştım. Hiç ilgilenmedi. Onları söküyoruz. Hadi bana çay demle derim. Demliğine su koyarız. Bana sadece çay kaşığını getirir. Kendisi demliği kafaya diker tüm çayı içer.
Bu ara en sevdiği oyun tik-tak. Prizin önüne tekli koltuğu çektim. Işığı açıp kapatıyor. Koltuğa in-çık derken o bile enerjisini attırıyor. İlk arabam türevi şeyler var ya ona binip düt düt evi geziyor.
Kendi hareketlerini aynada teyit etmeyi çok sever. Geçenlerde ağlarken nasıl göründüğünü anlamaya çalışırken yakaladım. Sahte ağlamalar yüklendi. Robot süpürgeyi sever. Bebek beşiğinde bebek sallamayı sever. Kendisi kullanırken pek sevmedi ama bu ara pusetine oturup onu sallamamı istiyor.
Tokalarını minik çekmeceli minik süs dolaplara koydum. Saçını toplarken onları önüne koyarım. Dağıtır, toplar. Her gün farklı toka çekmecesi veriyorum. Çok seviyor. 3 harfli marketlerden birinden babası kuaför oyuncaklarından almış. Ucuz bir şey. Tehlikeli olanları kaldırdım. Tarak, saç kurutma makinesi onu çok oyalıyor. Gelir saçımı tarar. Saçımı kurutur. Plastik makasıyla tırnaklarımızı keser. Minik makyaj masası var. Ahşap ruju ve ojesiyle dudaklarımı, tırnaklarımı boyar. Bozuk ateş ölçeriyle ateşimi ölçer. Didit der.
Parkta bir çocuğun elinde gördüğü için itfaiye arabası aldık. Onu gezdirir. İtfaiye-ambulans-otobüs kitabımız var tekerli. Onları gezdirir siren sesi çıkarır. Ben hikayeyi okurum.
Çer çöple oyuncaklardan çok oynar. Boya, hamur türü şeylere henüz giremedik. Her şeyin önce tadına bakılıyor hala. hava çok soğuk da olsa dışarı çıkardım ama çocuk buz kesti, kıyamadım bi daha çıkarmaya.