Eva_kuzusu sarilokumumm çok teşekkür ederim inşallah yoktur size de geçmiş olsun şuan nasıl bebişinizin konuşması
sarilokumumm Eva_kuzusu bizde bişey çıkmadı normal dediler 26 aylıkken cümleler kurmaya başladı şimdi 3 yaşında susmuyor maşallah ama 18 aylıkken 20-30 arası sadece kelime vardı cümle yoktu
Eva_kuzusu kizannesi06 inşallah benimki fe öyle olur bianda açılır ben kelime sayısına çok takılmıyordum aslında ama komut almayınca taktım biraz kafama sonra araştırdıkça içime yangın düştü sürekli bişey çıktı Pazartesi doktora gideceğim inşallah
kizannesi06 Eva_kuzusu yani 22 ay ve 15 ay arasında dağ gibi bir ay farkı var gerçekten büyüme olayinda bir hafta bile fark ediyor genelde çocuklar 20.aydan sonra açılıyor 22 ayda 10 kelime cikaranda var 200 kelimede ben her ikisinide görüyorum yinede gerimi diye endişe ediyorum. Sizin çocuğunuzun konuşmamasi gayet normal 15 aylık daha bebek korkmanıza endişe edecek bı durum yok ayrıca bildiğim kadarıyla otizmli çocuklar kelime çok çok geç çıkarirmjs 4 yasa doğru sizinki çıkarıyormus
Sudeinci- Eva_kuzusu merhabalar tüm konuşmaları okumadım doktor sorduğunuz için buraya yazıyorum Yıllardır bildiğim bir doktor Şadi İdem Özel kliniği var ben bebeğimi oraya götürüyorum çok ilgili çok memnunum Görünce yazmak istedim🌺
prensesikizler Eva_kuzusu rica ederim ne demek. Sivrihisar da yapılacak bir şey yok market gezmekten başka 😀 bazı oyuncaklarını kaldırın unutsun sonra tekrar verin ilk günkü gibi seve seve oynarlar, ben arada öyle yapıyorum ise yarıyor
Eva_kuzusu prensesikizler evet maalesef yok 😅 bende öyle yapıyorum arada değiştiriyorum oyuncakları sürekli görünce sıkılıyor
Nur1734 Eva_kuzusu inşallah canım 2 gündür TV izleymiyoruz telefonlara dahi bakmiyorux oyun vs şeyler surekli
Nur1734 Nur1734 doktordan sonra buraya yazarmisin canım bende gideceğim ama biraz ekrandan uzak kalsın istedim o.yuzden bende 1 hafta sonra goturcem.insallah bir sorun çıkmaz bebeklerimiz de ama ben ekran olduğunu çok düşünüyorum artik
Dlk55blt-rdvn Bizimki de öyle 15 aylık ismine tepki verme olayı geç oldu mesela Şuan da parmakla işaret etme yok, komut alma da süper değil ama zamanla onlar da olur diye düşünüyorum. Çünkü ismine bakmada çok yıpranmıştım neden diye sonra düzeldi
Nur1734 Dlk55blt-rdvn bende kafayı yiyorum bakmak istediği zaman çok iyi ama bazen sanki inatlasiyormus gibi geliyor ve sadece sesimizi dinliyor öyle duruyor bende sürekli şu sıralar üzerine çok mu gidiyoruz acaba diyorum bilmiyorum işaretle gösterme bizdede yok ayy hiç iyi hissetmiyorum kendimi neden böyle diye diye düşünüyorum kitaptaki şeyleri gösteriyor tek tek ama
Dlk55blt-rdvn Nur1734 bizmki kitaptakileri de göstermez dikkati çok dağınık ve dediğim gibi ismine geç tepki vermeye başladı ama şükür ki verdi. Örneğin bay bay alkış öpücücük yapmazdı onu da kafaya takmıştım 1 aydır onları da yapıyor. Demekki her çocuk bir değil zamanı var. Tabi bu süreçte çocukla ilgilnmek de önemli ama çok da kafaya takmayın.Eğer tipik şüphelinelecek hareketleri yoksa rahat olun.
Eailesi4 Eva_kuzusu sürekli ismiyle seslendikce ismi anlamsız gelir onun boyuna gelip göz teması kurup biraz yüksek ton da söylemeniz gerekir otistik bir birey olsa hiç komut almaz göz teması kurmaz konuşmaz her bebeğin gelişimi farklıdır daha zamanı var çok üstüme düşmeyin ama boşta bırakmayın gün içinde ismiyle şarkılar söyleyebilirsiniz ama hep göz teması içinde
Anneciiigim Yasemin5 teşekkürler gerçekten. Artık bu otizm konusu ile ilgili okadar değişik yorumlar var ki herşeyden evhamlaniyorum.
Pnr-- Buraları okudukça bende 2 3 gündürlü 9 buçuk aylık bebeğimin davranışlarını kontrol eder oldum alkış yapıyor ellerini çırpıyor heyecanlandığında yada sevdiği birilerini görünce otizm belirtileri arasında bunlarda varmış morelim bozuluyor ama göz teması var adına da seslenince bakıyor bazen oyuncaklara dalınca bakası gelmiyor gülümsüyor