Ahhannelik demetusss Kesmeyle saç çoğalmaz malesef sadece biraz kalinlasabilir. Benim kızıminda kesmek istediler çok azdı saçı izin vermedim. Kesip ağırlığınca sadaka vermek sünnet ama biz tahminimizce hatta biraz daha fazlasını verdik sadaka olarak.
Mervetnl demetusss drlar böyle birseyin olmadığını söylüyoe. Çok görünmesinin tek sebebininse çıkan saçların daha koyu renk çıkmasından kaynaklandığını söylüyorlar
Melis1706 demetusss kesince herkes aa cikti falan diyorda cikan birsey yok aslinda sadece esit cikiyor tek sefer kesimde sizce uzamasi mumkun olabilir mi benim kizimin yanlari acik biraz once vardi mesela simdi at kuyrugu oluyor
Artemiss_ demetusss kestikçe gür çıkar çoğalır düşüncesi yanlış sadece ilk çıkan sert olduğu için gür sanılıyor ama hiçbir bilimsel açıklaması yok ben kestirmek istemiyorum eşim de keseriz 2 yaşında rahatlasın kafası diyor ama bilemedim yani
Wanderlust demetusss bilimsel olarak hayir bebek bu az sacli olucak tabi sac genetiktir oyle birsey olsa herkes cocugunu kazitirdi dunyada ince telli az sacli insan kalmazdi bu gercek olsa doktorlar derdi once bakin sizin az cocugun sacini kesin diye. Tamamen batil inanc
Annesiiiiiiii Benim kızımın yanları döküldü neredeyse kel diyebilirim. Üstleri ve ense saçı uzun. Kesmezsem düzgün uzar mı arkadaşlar? Sırf bu yüzden kesmeyi düşünüyorum bu arada 1 ay 25 günlük bebeğim.
Nurdemirrr demetusss 8 yaşında kızım hiç kesmedm saçlarını 7 yaşına gelince ucundan aldırdım 2 defa şuan belini geçiyor saçları hafif dalgalı çok gürde değil azda değil tam ideal ben öyle düşünüyorum şimdi ikizlerm 4 bucuk aylık onlarıda hiç kestirmeyi düşünmüyorum
senaa2508 demetusss annem kuaför, çocuğun saçını kazıtmanın asla bir faydası olmadığını ama düzenli uçlardan kesmenin sağlıklı olduğunu söylüyor
endoplazmikretikulumiste demetusss yani şöyle düşün saç gözeneklerimiz var ve o gözenekleri biz çoğaltamayız ama saçı kestikçe uzunluğunu kısalttıkça eğer genetiğinde kalın telli ise saç kalınlaşır ama yapısında ince telli ise ince telli kalır
harununannesii0 demetusss Cok sacma inanc inanma böyle seylere canım benim saçım gür, eşimin ince oğlumun da saçları var ama ince telli yani olabilir simdi illa gür çıksın diye çocuğun saçını mı kestircem
humommy demetusss ben birinci haftasında hem sünnet diye hem de yazın aşırı sıcaktan isilik oluyor diye kestim ama çok pişmanım keşke bebeğimin ilk saçları kalsaydı aylarca çok biçimsiz duruyor kirpi gibi oluyor 6. Ayda anca bir şeye benzedi ve herkes kızımı erkek çocuğu sanıyordu dışarda 🤦♀️