alpiimom ben bu konuda çok aradayım bir tarikata mensup olmayı doğru bulmuyorum ama hepsini eleştirecek de değilim illaki hakikati doğru biçimde anlatan hocalar vardır ama her hoca da herşeyi tümüyle doğru anlatmıyor ama doğru anlattıkları şeyler de var bu yüzden bir bilgiyi yalnızca bir hocadan dinlemeyi veya öğrenmeyi doğru bulmuyorum örneğin bir hadis duyuyorum gerçek olup olmadığına tek bir hocadan dinlediğim bilgilerle karar vermiyorum bir kaç farklı kaynaktan araştırıyorum bu yüzden tek bir yere bağlı olmak bana doğru gelmiyor. Bu doktor hoca kıyaslaması da çok yanlış ikisi çok ayrı kulvarlar bir doktora ayet soramıyorsam bir hocadan da sağlığımla ilgili bilgi alamam. Sağlığım için doktora giderim aynı zamanda şifayı allahtan dilerim dua ederim. Zor bir konu bence. Tüm tarikatlar sapıktır demekte yanlış bence hepsi tecavüzcü mü yani yapanlar yok demiyorum içinde islamı kullanıp iş yapan çok kişi vardır ama dosdoğru anlatan namuslu olan hocalar da vardır. Üç beş kişinin yanlışını koca bir topluluğa yüklemek büyük hata. Bir öğretmen öğrencisini dövdü diye çocuklarımızı okula göndermeyecek miyiz aynı şey din adamları için de geçerli. Objektif olmak gerek. Bu yüzden ne inanmıyorum diyebilirim, ne de inanıyorum diyebilirim.