smgn Merhaba anneler. Yeni anneyim. 13 günlük bebeğim. Şu an eşim annem yanımda ama eşim 2 gün sonra göreve annnemde 40 ında evine gidecek başka şehirde oturuyor. 40ından sonra tek başıma bakabilirim miyim sizce? Biliyorum birçok etken var bebeğin huyu vs ama genel bir cevap verecek olursanız …?
tpbm1710 smgn benim annemde 40 gün yanımda kaldı sonra kendi evine gitti eşimde haftanın 6 günü çalışıyor sabah 7d çıkıyor akşam 8 de geliyor çok zorlanıyorum uykusuzluk sırt ağrısı ama bi şekilde yapıyorum sadece yemek çok zorluyor çünkü benim bebeğim kucakta gezmeyi seviyor o yüzden yatağa yatırıp bir şeyler yapamıyorum zor ama yaparsın ben tek başıma yıkıyorum da
durukusunannesi_ smgn bebeğim 8 günlük falandı ama ben 3 gün bakmıştım 5 gün yoğun bakımda kaldığı için hem annem gitti hem eşim işe başladı. Baktım zorlandım ağladım belki ama çok iyi alıştık birbirimize
2minika smgn tabiki de bakarsiniz onun sadece size ihtiyacı var zor olacak ama olacak ☺️ oğlum 4 yaşındaydi ikinci oğlum 19 gunluktu tek kaldım zorlandim ama geçip gidiyor bir şekilde ☺️
belom tpbm1710 bende çok zorlanıyorum puseti masaya koyuyorum eline oyuncak yada diş kaşıyıcı veriyorum oyalanıyor bu şekilde yemeğimi yapabiliyorum bi yerden sonra ağlamaya başlıyor o sırada yemek yaparken onunla oyunlar oynuyorum ce ee yapıyorum mesela dikkati dağılıyor zor oluyor ama oluyor
queen_bee smgn 6 yada 7gün sonra yalnız kaldım sezeryanlı halimle, çokta güzel baktım. Kendinize güvenin 😊
yavrupotuncek smgn ben bebeğim doğmadan önce tırnak kesme videoları bile izliyordum çok kafama takiyodum neyi nasıl yapcam diye ama sezeryan doğumdan üç gün sonra kendi evime gittim yanımda eşim dışında kimse yoktu bir hafta sonra o da işe başladı ve tek başıma bakıyorum banyosu dışında kimseye bile vermedim beş dakika sen bak ben yapamıyorum falan diye anneliği yaşayarak hergun farklı bir tecrübeyle öğreneceksiniz o kadar güzel bir duygu ki doğduktan sonra kimseye vermek bile istemiyceksiniz başkasının söylediği önerileri bile duymuycaksiniz çünkü siz kendi bebeğinizin bütün ihtiyaçlarını bilen tek kişisiniz o yüzden hiç umursamayin benim bebeğim şuan elli günlük ve sanki aylardır benimleymis gibi neden ağladığını ne zaman ağladığını ne zaman uyanacagini bile hissedip biliyorum zaten anneniz 40 gün yanınızda kalacak bebim kimsem yoktu tek başıma bebek yemek temizlik herşeyi yapıyorum ve usteleme çok huysuz ve galiba kolik bir bebegim var
tpbm1710 belom ana kucağı var ama durmuyor ağlıyor dediğiniz gibi şarkı söylüyorum dans ediyorum ama bi yere kadar akşam 8 olsun diye bekliyorum bu seferde 1 saatte hangi ev işini yapabilirsem 🫠
Unicorn67 smgn sezeryanla doğum yaptım 1 hafta görümcem yanımda kaldı ama hiç çocuğumu bırakmadım hep kendim baktım çok şükür gayette güzel oldu inanin insan yalnız başına daha iyi bebeğiyle ilgileniyor kalabalığa hiç gerek yok 😌
3kedili2bebekli smgn bakarsınız tabi ben ikizlerim kucağıma geleli 10 gün olmamışken annemi gönderdim evin yakın sıkışırsam ararım diye ilk bebeklerim üstelik tek kalmadan kendinize güveniniz gelmez korksanız da alışacaksınız
Marianne smgn sezaryenle doğum yaptım, 2 gün sonra taburcu oldum. Eşim bayram olduğu için ailesinin yanına gitti. Tek başıma kaldım, tek başıma baktım. Kendi annem 40 doğru geldi, o zamanlar korona vardı, uçaklar uçmuyordu.
d_efnebebek smgn kimse olmadan emin olun kafa daha rahat oluyor tam biraz zor ama ikiniz uyuyo ikiniz kalkıyorsunuz bazen yemekte kahvaltı yapmakta sıkıntı oluyor ama olsun
esmanur433 smgn dediğiniz gibi kişiden dişiye değişir bu durum benim yanımda 51. Güne kadar kalındı yarı annem yarı kayınvalidemgil ama herkes gittikten sonra öyle rahatladım ki öyle huzura kavuştum ki bebeğim huysuz aslında çokta kolay bi bebek değil ama onu ka oyalanıyorum bir şekilde günümüzü geçiriyoruz şimdi 4 ay 21 günlük bence en güzek siz bakarsınız zaten 🥰
Baharbek smgn 15 gün yardım ettiler ameliyat olduğum için o günden beri tek baktım 🥰 tabiki bakabilirsiniz tek olunca düzen daha güzel oturuyor eşinizin desteği önemli tabiki
belom tpbm1710 bende de ana kucağı var onunla da çok durmuyor Allah yardımcımız olsun özellikle tek büyütenlere gerçekten çok zor