Dejajavu Alnını ölçüyorum 36.7 Kafasının yanlarını ölçüyorum 37,5 38 Ensesi 38 Göğsü 37 36.8 böyle değişiyor . Ateşi var diyip iki kez calpol verdim . 39 u gördüğümde . Ateş tam nerden doğru ölçülür .
elifminamom Dejajavu koltuk altından ölçüyorum en doğrusu bu aylarda bence koltuk altı alından ölçen ateş ölçerleri vücut için kullanmamak gerektiğini okumuştum
Gakkoyenge Dejajavu doktorum en iyi ölçüm rektal ölçüm dedi aklında bulunsun ve temassız ölçer asla kullanma ben braun aldım koltuk altı ölçeri çok doğru ölçüyor
elifbebek0 Koltuk altından ölçün ve sürekli calpol vermeyin 4 saat ara ile verilir ateş düşürücüler ölcemiyorsanın tedirginseniz sağlık ocağına götürün orda ölçtürün
Dejajavu elifbebek0 diş yok en son boğazında enfeksiyon vardı öksürüğü azalmıştı . Tekrarladı . Ateşi şuan 39.3 ve eşime diyorum götürelim doktora . Hastane hastalarla dolu salgın var bulaşır diyor gerçekten kafayı yiyorum hala neler yaptıysam düşmüyoooor .
Dejajavu elifbebek0 doğuya tayinimiz oldu . Dağın başındayız ulaşım desen kar desen kapıya bile çıkma imkanım da yok zor cidden . Babamın çocuk doktoru tanıdığına olayı anlatıyorum ordan gelen bilgileri uygulamaya çalışıyorum . Batı da olsa dururmuyum giderim kendim hastahaneye
Gakkoyenge Diş hekimi ile bizzat görüştüm bilinenin aksine diş ateş yapmaz ateş yapan şey bebeğin sürekli eli ağzında olduğu için mikrop kapar ve bu mikrop ateş yapar dedi ellerini sürekli temiz tut dikkat et diye uyardı eğer ateş yaptıysa ve diştense bu sebeptendir 🫶🏻
elifbebek0 Gakkoyenge bebek diş hekimleri var yanı anladım bende çocuk doktoruyum bilgilenmiş oldum 😂👍
Gakkoyenge elifbebek0 çocuk doktoru olduğunuzu saklayın bence bu forumda bolcaaa mesaja maruz kalabilirsiniz 😂 çocuk diş hekimi değildi sorduğum kişi ama bebek hastaları da geldiğini söyledi bizimde dişle ilgili sorunlarımız vardı ona danıştım
Gakkoyenge Dejajavu eşin askeri personel mii ? Benim eşim askeri personel Allah yardımcın olsun yorumlarda çocuk doktoru vardı yardımcı olur şimdi geçmiş olsun 💐
elifbebek0 Dejajavu öncelikle bir sakinliğinizi koruyun siz evladınıza lazımsınız yardımcı olmaya calışıcam 38 üstü ateşler çoğunlukla enfeksiyon ateşi diyoruz eşiniz çok haklı şuan salgın var hastaneye götüremezsiniz bi özel çocuk kliniği bulup götürme şansınız yok mu orda insan topluluğu çok olmaz bu süreçte bol bol emzirmenizde öneriyorum sağ memeden anne sütü antikor üretir sağ meme antikor görevini görür bol bol su için calpol dışında bir ateş düşürücünüz var mı 4 saat geçti ise başka bir ateş düşürücü varsa adını söyler misiniz
Dejajavu elifbebek0 pedifenimiz var dönüşümlü veriyoruz . 39.5 e çıkmıştı indirebildik çok şükür akşam 6 dan beri hala çıkmadı . Elimizdeki doktorun verdiği antibiyotiği kullanmaya başladık . ( rahatsızlığı azaldığından dolayı kullanmamıştık ) bir anda hastalığı ağırlaşınca başlayalım dedik . Antibiyotiği bir hafta kullanacağız bakalım inşallah iyi olur . Havale geçirmesinden çok korkuyorum eşimin ve abisinin havale öyküsü var . Çocuklar hasta olmasın 🤲🏻🙏.
Dejajavu elifbebek0 evet boğazında enfeksiyonu çok az vardı , doktor kötü durumda değil demişti . Kötüye giderse antibiyotiği kullanın dedi . Bizde erkenden kullanmadık kendisi bağışıklık kazanır diye sonradan ağırlaştı bir ay süreçtik bu . Son 14 gündür ara ara ateşimiz yükseliyor çıkıyor