sglkc
her yerde söylüyorum eğer çevrenizde monstessöri eğitimi veren bir okul varsa tercihiniz bu olmalı :)
sorulara gelecek olursak
Kahvaltı tek tip mi yoksa çeşitli mi? (gezdiğim okullardan birinde tek tipti mesela o gün sadece yumurta gibi)
öğle uykusu yapılıyor mu? (bazı okullarda yoktu)
sınıf kalabalık mı? olması gereken meb’in belirlediği şekildir. mesela sınıf metrekaresine bakıp öğrenci sayısı veriyor
günlük dışarıda kış bile olsa aktivitileri var mı
kaç dil öğretiliyor
oryantasyon süreci nasıl ilerliyor,okulun politikası ne
okulda kamera olarak güvenlik var mı?
şüphelenilen bir durumda kamera ile geçmişe dönük bakılma imkanı var mı?
okulun kapı güvenliği nasıl (oğlumu bir ay başka bir okula götürmüştüm okulun kapısı açıktı hep )
yedek öğretmen olayı önemli benim için.
bizim şu anki okulumuzda günde 1-2 derste olsa ortak ders işleniyor ve öğretmenler yer değiştiriyor giib yani aynı sınıfın içinde ama diğer sınıfın öğrensiyle iletişim kuruyor ki olası bir rahatsızlık okula gelememe durumunda öğretmenler idare edebilsin çocuk zorlanmasın bizde sadece 2 sınıf var bu konu bakımından çok rahatız
ne kadar az öğrenci o kadar çok verim ben buna inanıyorum.
ilk gittiğimiz kreş bakımevi gibiydi 90 kişiydi
ve ben oğlumun okula girerken ağlamasını anlarım ama almaya gittiğimde ağlayarak bana koşup anne gidelim demişti okul değiştirme fikrim buradan gelmişti. zaten içim huzursuzdu orada.
doğru öğretmen doğru okul size zaten kendinizi iyi hissettireck inanın onu içsel oalrak anlayacaksınız.
oğlum 3 yaşında ve haftasonu çantasını takıp ben okula gideceim diyor düşünün bu çok kıymetli :)