ElifB Bebekleriniz ne zaman ayak üstüne bastı benim kızım 18aylik hala basmıyor istemiyor ne yaptiysam olmuyor herseye önüne istiyor çaba yok ne zaman yürüyecek nasil olucak bizim gibi olanlar varsa lütfen yazsın
Esrat2215 ElifB benim oğlum da aynı 18 aylık olucak halen yürümüyor basmak istemiyor bu ay kontrolü var bakalım
sezer2022 ElifB emekliyor mu ? Sürekli elinden tut yürüt canım bizim kamburumuz çıktı egzersiz yaptırmaktan 🙈
ElifB Sedaalya evet gittik bi sıkıntı yok dedi yürür korkmayın dedi Bide ilk dogdugunda ayakları biraz içe dönüktü ondan alciya aldirdik 1ay öyle alçıda durdu onun da etkisi var diye düşünüyoruz bide ben biraz geç ek gıdaya felan geçtim bir tik zayıf su 3 4 aydır güzelce yiyor ve gücü yerine geliyor gibi Bizimki hiç oturmakta istemedi keyifci diyor herkes
ElifB Sedaalya 4aylikken amilyay oldu bide ben hamileyken çok beslenemedim oda beslenemedi bide sütüm çok az geldi 1hqfta sonra gitti hiç icmedi diyebilirim bunların hepsini birlestirince biraz gecikme normal gibi geliyor
Esrat2215 ElifB evet gittik 18 ayı bekleyelim dedi kontrol etti kaslarında sorun yok tembellikten yürümüyor dedi ama yinede 18 ayda kontrole çağırdı
ElifB sezer2022 poposunun üzerinde gidiyor 😂görümcemin çocuğuda öyle emeklemişti ama öyle tutunup kalkiyim demiyor valla çok üşengeç ya
Esrat2215 Popo üzerine gittikleri için geç yürüyorlar kasları yeterince çalışmıyor normal emekleseler erken yürürler
Sedaalya ElifB anladım bence farklı bir nörolojiye götürün yürüme gecikmiş diye düşündğm ama tutunup kalkma sıralamada yoksa eğer kaba motor gelişimi çok geride demektir. Yanlış anlamayın beni sakın benim kızımda 13 aylıktı tutunup kalkma sıralama yoktu nörolojiye gittik ve hipotoni teşhisi konuldu. Fizik tedavi alıyoruz 8 aydır. Benim çocuğum tembel kilolu yada genetik diye düşünmeyin sakın. Kaba motor becerileri aşağı yukarı her çocukta birdir.
tazemom1 ElifB benim oğlumda öyleydi ama 7 aylıkken . Yürüteç aldım o şekilde basmayı öğrendi şuan kendi kendine kalkıyor tutunup ayakta duruyor 10 aylık
Sedaalya ElifB 13 aylıkken sadece evin içinde yuvarlanıyordu ve desteksiz oturuyordu başka hiçbirşey yapmıyordu. Nörolojiye gittik ve tutunup kalkma yapması lazım sıralama yapmadı lazımdı dedi. Ama ayaklarının üzerine basıyordu kızım.
Sedaalya ElifB koltuğa sırtını dayadığımızda veya gögsünü öyle dikilirdi sıralama yapamazdı. Fizik tedaviye basladık hemen 17,5 aylıkken ilk adımlarını attı şimdi 22 aylık yürüyor ama kaba motor olarak yaşıtlarından geri tabii geç yaptı çünkü yürümeyi