ozlemarslan endişelerinizi çok iyi anlıyorum aynısını birebir yaşadık çok zorlu bi süreçti beklemek. bu hastalıkla ilgili en ufak bi fikrimiz yoktu ama inanın korkulacak kadar kötü bi durum yok. topuk kanıyla zaten erken teşhis edilmiş oluyor bi durum varsa. Bu hastalığın en zorlu yanı diyet yapanlar için oluyor, ki proteinsiz beslenip normal hayata devam edilebiliyor. Ben burda çok denk geldim 3.topuk kanında değeri düşmüş olan, yanlışlıkla yüksek gelmiş olan veya sonradan değeri düşen. İnşallah sizin de o şekilde olur . Değilse de yapılacak birşey yok çünkü genetik bir hastalık bu sizin kontrol edebileceğiniz bi tarafı yok malesef özellikle ilk 6 ay. Sonrasında ek Gıda sürecinde başlıyor stres.
Eğer topuk kanında 0-2 arasında gelirse zaten 3.topuk kanı istenmiyor. Ama 2 den yüksek gelirse bi sıkıntı var demek oluyor. Genetik olarak bu hastalığı taşıyanlarda 2-6 arası değer normal kabul ediliyor. 6 yı geçmemesi gerekiyor hiçbir zaman çünkü beyin gelişimini ve daha birçok ciddi duruma yol açabiliyor. Onu 2-6 arasında tutmaya çalışıyorlar. Hapla veya diyetle