anayorgun__ hiç denemedim hazır sütle peynir, ancak evde pastörize edin denmesinin sebebi çiğ sütten direk peynir yapılmasın diye hastalık vs geçmesin diye, evde pastörize zor bişey değil sütü en son ateşte 72 dereceye kaynatcaksınız 40/45 sanşye bekleyip sonra bi anda tencereyi alıp buzlu suyun içine bırakcaksınız, bi tepside falan. bu şoklama oluyor. Burda sütün sıcaklığı yarı yarıya düşünce (36dereceye) 5 litreye 1 yemek kaşığı maya döküp mayalıyosunuz. Kapağını kapatın, Üzerini sofra beziyle kapayıp 1.5 saat kadar bekleyin sonra açıp bıçakla baklava dilimler gibi tencere içindeyken dilimleyin. Sonra bi daha kapağını kapatın yarım saat bekleyin açtığınızda dilimleriniz ayrılmış aralarına iyice su dolmuş olacak. İşte o peynir altı suyu