elif_eslem Kızlar 3.5 aylık bebeğim var doğumdan beri hep bi içimde sıkıntı hep ağlama hali hiçbir şeye yetememe psikolojisi bu durumda olan var mı tavsiyeleriniz neler
ahbus94 elif_eslem benim de öyle. İlk aylar annem yanımdaydı yeni ayrildim evine gitti ona baya alışmışım şimdi kendimi çok yalnız hissediyorum. Allah’tan eşim çok destek oluyor bana. Bebeğim huzursuz bir bebek zaten, bazen ağlayınca bu hissettiklerinizi hissediyorum. Geçer inşallah. Gerçekten annelik çok zormuş 😞
Mamaofdragon elif_eslem aynıyım bende, hiç bir tavsiyem yok çocuğun büyümesini bekliyorum sadece, yanımda yardımcı birileri yoksa kendime güvenim sıfıra iniyor .
Linaaa90 elif_eslem kimse yetmez sadece sen değil hem çocuk bak hem ev işi hem yemek üstelik benim bebeğim sürekli yanında istiyor beni destek şart
Babymomyy1 elif_eslem maalesef evet kimileri zor atlatir kimileri etkilenmez yada öyleymis gibi yapar ama bence mantık olarak her kadın etkilenir ve çok doğal bir süreç bence anneliğe geçiş kutlaması gibi birşey bu depresyon hormonlar tavan🤣
elif_eslem Unicorn67 bende tıpkı senin gibiyim ve çevremdeki insanların bi tane çocukla bu kadar zorlanılkr mı bizim yerimizde olsan napacaktın gibi sözleri yordu
elif_eslem Mamaofdragon benim bebeğim 5 günlüktü yanımdan herkesin gittiğinde eşim elinden geldiğince yardımcı oluyo ama yine de yalnızlık beni çok yıprattı
Unicorn67 elif_eslem kesinlikle kime anlatsam benimki daha fenaydı sununki daha fenaydı şükret birde 2.yap görürsün saçma sapan şeyler kimseye bişey anlatasimda gelmiyor icim doldu taştı bazen benmi abartiyorum diye düşünüyorum ama bunaldım yoruldum gerçekten ne yapicam bend3 bilmiyorum aglammwqk için direniyorum zaten sutumde az iyice azalmasin diye ugrasiyorum çok zor
mervecanim Unicorn67 hepsini bende birebir yaşadım. Kayınvalidemde kaldım ama bu söylemler çok yıprattı koşarak uzaklaştım. Evde tek başıma yoruluyorum ama kafam rahat, bu sözleri duymamak çok güzel ama bir de telde arayıp söylüyor, kaçış yok:((
Unicorn67 mervecanim ay ben ilk 10 günden sonra tek kalmak istedim hep tek başıma baktim bebeğime yoruldum boş şeyler duymuyorum
Gulcinavci elif_eslem Bebeğim 7. Ayına girecek 6 gün sonra doğumundan 6 gün sonra annem gitti eşimle biz tek başımıza baktık çok zor günlerdi ama eş desteği çok önemli bir hafta sonra tekrar gelmişti annem birkaç gün kalıp gitmişti o günden sonra hep tektim eşimde işe başlamıştı annem arada bir gelir evimin işine yardımcı olur hala hakkını ödeyemem ama inanın sadece ve sadece eşiniz ve sizin kalmanız çok daha iyi . En yakınlarınız bile olsa her şeye karışıyorlar kafanızı karıştırıyorlar onu böyle yap şunu şöyle yap çok boğuluyorsunuz en azından tek olduğunuzda evet uykusuzluk yetememe duygusu çok zor bir psikoloji ama zamanla her şeyi öğreniyorsunuz hem bebeğiniz size öğretiyor hem de araştırıp en Sağlıklı şekilde her şeyin en doğrusunu öğreniyorsunuz . Sormak istediğiniz ne varsa ben yardımcı olabilirim elimden geldiğince yargılanmadan yadırganmadan bazen hiç tanımadığınız insanlara bile içinizi dökmek en yakınlarınızdan çok daha iyi gelir insana.
elif_eslem Gulcinavci ya ne kadar iyi birisiniz çok teşekkür ederim bazen o kadar doluyorum ki kimsem yokmuş gibi eşim çok yardımcı oluyor fakat çalışınca işte sağolun