yaseminkaraca tortikolis benim bebegim 3,5 aylikken farketmistik ben tutuldu falan sanmistim disari ciktigimizda soguktu bide ogun terlemisti.sonra cocuk doktoruna ciktim ultrason cekildi boyundaki kaslarin bir tanesinin kisa olmasiymis esit degil iki taraf nedenide tam belli degil anne karninda,dogum aninda ya da sonradan olabiliyormus 3 neden varmis.bizi 1 yas alti oldugumuz icin fizik tedaviye yonlendirdi.ama benim icime sinmedi ben ozele ortopedi ve travmatoloji doktoruna goturdum alaninda iyi birisiydi kuzenimin cocugu down sendromlu bacaklarinda sorun vardi o ilgileniyordu ordan biliyorum.kizimin ultrason sonucunu gosterdim ellede muayane etti bana krem verdi gunde 3 kere surduk ovarak.sonra fizik tedaviye gittik o bana hareketler gosterdi ama kizim kucuk oldugu icin yapamadik agliyordu bende onune ayna koymustum yuzustu yatirip cingirakla her yone bakmasini falan sagladim birde sicak tut demislerdi havlu mendilini utuyle ilitip koyuyordum bizimki cok sukur 1 ayda gecti tortikolis surecimizi anlatmak istedim sizede gecmis olsun umarim duzelir o zaman bende cok uzulmustum kiz evladiyim ilerisi icin nasil dusunur eder diyordum buyudukce daha hareket ettirdikleri icin bizimki tamamen gecti