yaren_msll0 Kızlar kızım 6 aylık telefon ve televizyon aşırı dikkatini çekiyor izlemek istiyor sürekli bende iş yaparken salıncak karşısında bırakıyordum bu aralar korkuyorum daha çok bağlanacak diye ne yapabilirim fikri olan var mı
fatma_6141 yaren_msll0 6 aylıkkende bir zahmet acmayın o kendı zaten oylanır cıngırak diş kaşıyıcısı sesli kitap vs kolaya kacmayın yazık yanı
birminnakannesi06 yaren_msll0 benim kızımda 6 ay 11 günlük tv telefon çok dikkatini çekiyor 6 aydır yarım saat izlememişimdir sürekli kapalı açmıyoruz
yaren_msll0 Avakado1 defnes32 normal kanallara bakmıyor kırmızı balık sevimli dostlar felan izliyor başka türlü durmuyor sürekli ağlar vaziyette
Avakado1 yaren_msll0 ne olursa olsun her türlü ekran zararlı ilk 3 yıl hemde. 6 aylık bebekten bahsediyoruz
yaren_msll0 birminnakannesi06 canım ev işleri yaparken ses olsun daha bilmez çizgi filim felan diye salıncakta bıraktım normal kanallar dikkatini çekmiyor zaten reklam girdiğinde felan ağlıyor
Sontvbukucu yaren_msll0 tv kapatacaksınız. Baska bir yolu yok. Uyanikken izlemiyceksiniz. Yemek is yaparken uyaniksa yanınızda oyalayacaksiniz. Kolaya kacmayacaksiniz. Kolaya kaçarsaniz ileride de bedelini ödemeye hazır olmaniz gerek.
birminnakannesi06 yaren_msll0 anlıyorum sizi fakat normal kanal veya çizgi film fark etmiyor malesef ekran önermiyorlar sizin kararınız
Binnur_cam yaren_msll0 8.5 aylık kızım sabahtan akşama kadar durmuyor sabahtan akşama kadar evde deliriyorum sinirleniyorum ama aklıma tv açmak gelmiyor. Yazık çocukların gözlerine beyinlerine yapmayın ya cidden .
yaren_msll0 Binnur_cam birminnakannesi06 aslında amacım ekrana alışması değildi sese alışkın olsun istedim ama yanlış bi karar vermişim
aselliyam23 yaren_msll0 kızım 2.5 yaşında bazen yemek yada temizlik yaparken yarım saat bile açsam vicdan yapiyrm gerekmedikçe açma taraftarı değilim sürekli kızımla aktivite yapar onunla vakit geçiririm daha çok küçük bide mutlaka oyalicak biseyler bulablrsnz TV acmaniz için çok küçük sonrası çok buyum sıkıntılar dogurabilr
yaren_msll0 aselliyam23 birminnakannesi06 peki bu alışkanlığını çabuk unutturabilirmiyim çünkü ben elime telefonu alsam bile hemen kafayı bana çeviriyor
yaren_msll0 Birdunyabircennetannesi canım ilk bebeğim bu konularda tecrübem yok bende bilinçli annelere danışıyorum zaten
aselliyam23 yaren_msll0 tabiki daha çok küçük yolun başı sizin için bence mümkün olduğunca sizde bebeğinizin yanında telefonla oynamayın onunla sürekli oyunlar oynayın uyuduğu zaman TV telefon faslına geçin emin olun çok şey kazandırır size benim kızım mesela erken konuştu şuan çok şükür herşeyi bır bır konuşur bence bunda TV olmamasının ve onunla sürekli konuşup iletişim kurmamin faydası çok büyük
birminnakannesi06 yaren_msll0 bebeğinizin görüş alanına gelmediği sürece telefona tv ye bakabilirsiniz. Gördüğü zaman kesinlikle bakar ilgisi çekiyor çünkü renkler sesler