Rumuz_13 Sahingiller_2 kaç yaşa uygulamıyor hemrick birde ters çevirip sırta 5 kez süpürmeli yardımda var hangsii kaç yaşa uygun kızım 18 mesela hemrick mi kullanmalıyım ters çevriip dizinde sırtına vurmalıyı mı
Sahingiller_2 Rumuz_13 canısı bir yaş üstü helminch manevrasi. Altına ise sırtta vuruş ve göğüse baskı olarak geçer
gurbetcimami Sahingiller_2 size bir sorum olacak hani yüz üstü çevirip sırtına vurduktan sonra sırt üstü çevirip göğsünün altına da basıyorsun ya o baskı uygulalan kısım tam neresi? Videolarda anlatılıyor ama tam anlamadım o noktayı
Sahingiller_2 gurbetcimami göğüs kemiği üzerinden canım. Kalp masajı yaptığımız yere yüzük ve orta parmakla baskı yapıp yukarıya doğru surtuyorsunuz
Orenda_ Birdunyabircennetannesi Ayn katılıyorum size her daim biz varız yanlarında bu yüzden bilmek gerek.Eşim askerde öğrenmiş biliyor bana da öğretmesini isteyeceğim.
Zeyezel Orenda_ Bilmek yetmiyor soğukkanlı olabilmek önemli. Ben öyle anlarda bildiklerimi unutuyorum genelde.
KLORAK Orenda_ biliyorum daha önce de yaptım yigenime ama söz konusu evladım olunca aklım uçuyor. Çocuğum bi kere düştü dizlerimi döve döve ağlamıştım 😅 kızımdan daha çok ağladım, o yüzden Allah göstermesin ama ne yaparım bilmiyorum
Orenda_ KLORAK Benim kız da merdivenden yuvarlandı elim ayağım tutulmuştu yemin ederim Rabbim evlatlarımızı korusun.🤲🏻
Sahingiller_2 Orenda_ tabikiii anlatırım. Çocuklar için anlatıyorum. Öncelikle çocukla aynı boy hizasına geliyorsunuz. Biz kucaklıyoruz genelde. Ardından sırtına iki kürek kemiği arasına 5 kez aşağıdan yukarıya süpürür tarzda vuruyoruz. Eğer bu işlem sırasında yabancı cisim cikmamissa bu sefer yine çocuğun arkasında kalacak şekilde pozisyonumuzu alıp göbek deliğinden 3 parmak yukarıda olacak şekilde baş parmağımiz içe dönük pozisyonda olacak şekilde, yumruğumuzu çocuğun göbek deliğinden 3 parmak yukarıda yerleştiriyoruz.diger elimizle de yumruğumuzun üstüne koyup destekliyoruz yumrugumuzu.. ve yumrukla baskı yapıp yukarı doğru itiyoruz 5 defa
Sahingiller_2 Bebekler için de sırtüstü ayağımıza yatırıyoruz yalnız ağız ve burnun açık olduğuna emin olmak lazım.bir elin avuç içi ile iki kürek kemiği arasına 5 kez aşağıdan yukarıya süpürür tarzda vuruyoruz. Cisim cikmamissa ve hâlâ nefes alamiyirsa sırtüstü hemen diğer elimizin üstüne veriyoruz. Göğüs kafesinin ortasına kalp masajı yaptığımız noktaya, Orta parmak ve yüzük parmağıyla 5 kez aşağıdan yukarıya baskı yapılır
MadamMommy Orenda_ Biliyorum kaç defa ilk yardım dersi aldım ama hiç uygulamadım ve olursa o an yapabilir miyim bilmiyorum ama her anneye uygulamalı ilk yardım dersi verilmeli diye düşünüyorum
Orenda_ MadamMommy Yapmaya çalışsam cisim çıkmaz da daha kötü olursa diye de korkarım ayy çok zor bir durum
Maka_Paka Her annenin her ilk uardimi bilmesi gerekiyor. Baba her zaman bizimle olmuyor, bu yüzden annenin ozellikle bilmesi gerekiyor. Öğretmenim,ilk yardım eğitimi aldım ama almasaydim da ogrenirdim muhakkak. Allah kimseye yaşatmasın fakat bilmek şart.
aselliyam23 Orenda_ eşim bunun eğitimini görüp sertifika bile aldı evde banada öğretti ama Rabbim yaşatmasın öyle bı durumda soğuk kanlı kalamam herhalde 🥺
Orenda_ aselliyam23 Bende öyle hissediyorum bilsem bile yapabilir miyim ya beceremezsem düşüncesi bile yerleşti şuan kafama 🙄
sifirekran_bolkitap Orenda_ ek gıdaya başladığımızda öğrenmiştim youtubedan sonra doktorumuzdan rica ettim göstersin diye o da gösterdi. Allah o bilgiye muhtaç etmesin
Beyninizikullanmakucretsizdir Orenda_ Erkek kardeşim küçükken boğazına bilye kaçtı. Annem bu manevra sayesinde onu kurtardı.
Orenda_ Beyninizikullanmakucretsizdir Çok geçmiş olsun bilmek gerek nerde ne olacağı hiç belli olmaz ☺️