…ve oyun grubuna gidenler neler yapıyorsunuz, ne tip etkinlikler yapıyorlar, ne kadar sürüyor?
Kızım 22 aylık, ilk defa bugün götürdüm. Ama benim için olumsuzdu. Oyun oynama açısından bir sıkıntısı yok kızımın, biraz sosyallik olsun istedim. Zaten bu yaşta henüz pek de beraber oynamıyorlar ama yine de yaşıtlarıyla bir arada bulunması daha iyi olur dedim. Ama gelen çocuklardan biri sürekli kızımın elinden oyuncakları çekti, öğretmen ha bire müdahale etmek zorunda kaldı, biri ders sırasında krize girer gibi oldu çığlıklar attı vs, biri aşırı hareketliydi müzikli oyunlar esnasında aşırı hareketler yaptığı için diğer çocuklar rahat hareket edemedi derken kızım noluyor burada demekten oyunlara odaklanamadı. Zaten çekingen, birden öyle bir ortama girince şaştı kaldı 🙈
Bu arada yanlış anlaşılmasın amacım kınamak değil, her çocuğun mizacı farklı. Ama orada bir sorguladım, mizacı bu kadar birbirine uymayan çocuklar bir arada oynasın diye niye üstüne para veriyoruz 🙈 üstelik yapılan etkinliklerin kat be kat iyisini ben evde kızıma yaptırıyorum. Çocuklar birbiriyle uyuşmayınca sosyalleşti de diyemem. Konuşması da iyi zaten, ben niye götürdüm diye kendimi sorguluyorum şu an 🙈
Sizde durumlar nasıl? Gerçekten olumlu etki gören var mı bu oyun gruplarından?