Ballloglum Arkadaşlar oğlum 28 aylık yaklaşık 6 aydır yani 22 ay civarı inanılmaz derecede güzel top oynamaya başladı. Çok güçlü şutlar çekiyor. Ve sol ayak oynuyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla sol ayak futbolcular sayıları az olduğu için çok değerli oluyormuş kulüpler için. Sahada avantajları yüksekmiş. Oğlumun futbola yeteneği olduğunun herkes farkında. Çünkü gerçekten yaşına göre çok güzel oynuyor. Bütün ilgisi top ve maç yapmak. Çalım atıyor ve uzaktan bile olsa kaleye direk topu atabiliyor çok güçlü şutlar çekiyor. Benim sorum şu. Birkaç sporcuyla görüştük bu çocukta ışık var mutlaka futbol anlamında küçük yaşlardan itibaren çalıştırmak gerekir dendi. Oğlum hem sağ elini hem de sol elini kullanabiliyor ayakta ise sol ayağını. Ve vücudunun her iki bölgesini de kullanabilen insanalrın çok daha Zeki olduğu söyleniyor. Çünkü beynimizin her iki tarafını da çalıştırmış oluyoruz. Ben de oğlumu sporcu olarak küçük yaşta eğitmek istiyorum. Size sorum şu en erken ne zaman başlatabilirim. Şu an 2,5 yaşında sayılır. Sizce en uygun yaş hangisi spor eğitimi için ?
Anne2105 Ballloglum spor için yaş sınırı yok demişti doktorum yeteneği varsa istekliyse yaşına uygun her türlü eğitime hazırdır demişti. Bence hemen başlatın ama öncelikle akciğer kalp bütün organlarına detaylı bakılsın
Kuzularinanasi Ballloglum futbolu bilemiyorum.en guzeli zaten bunu futbol kuluplerine danismak.en erken kac yastan itibaren aliyorlarsa.mesela yuzmek icin 2 yastan bile baslaniyor.ama mesela kulupler genelde 4 yada 5 yastan baslatiyor.benim kizim da yuzmeye merakli yetenekli.pandemi nedeniyle 4yas baslatamadik havuzlar kapaliydi.5yasinda basladi.devam ediyor hala
Ballloglum Anne2105 kulüpler en az 4 5 yaşında alıyormuş ama o zamana gelene kdr biz kendi imkanlarımızla geliştirebiliriz
Ballloglum -_Esra_- spor kulübü için erken diyorlar en az 4 5 yaş olması gerekiyor. Çünkü henüz 28 aylık oradaki komutları uygulayamayabilir biraz daha aklının ermesini bekliyorum ama inanılmaz derecede güzel şutlar çekiyor ve çalım atıyor üstelik sol ayak ve sol ayak futbolda çok değerliymiş yetenğini geliştirmesini çok istiyorum. Bir de Aslan Burcu. Aslan Burcu erkeklerinin de en önemli özelliği sporcu olmalarıymış
sezer2022 Ballloglum yeğenimde öyleydi Galatasaray spor kulübüne verdiler geçen sene 4 yaşında,, ama ablam hiç oğlumun videosunu genel merkez gibi bişeye yollamıyorlar dedi,, meğerse 10 yaşından sonra profesyonel çekim eğitim oluyormuş demişti
Ballloglum sezer2022 peki yeğeniniz oğlum kadarken nasıldı o zamanlarda belli etmiş miydi yeteneğini… benim dikkatimi çeken vücudunun her iki bölgesini de kullanabilmesi ama futbolda sol ayak oynaması. Sol ayak futbolda değerliymiş. Mutlaka ben de eğitim aldıracağım ama şu an yaşı küçük gibi. 4 5 yaşlarına geldiğinde kulüpler de isterse öyle bi yerde eğitilmesini isterim. Tabi önce spor danışmanlığı almamız lazım o bizi daha iyi yönlendirir
lceLady Ballloglum Yaşı küçükte olsa potansiyel varsa destekleyin derim ne kadar erken o kadar iyi cok daha kolay kapar. Birde belediye tesisinin futbolu var orada gorebılırler cocugu ücretsiz bakıyorlar nasıl oynadıgına
sezer2022 Ballloglum bebekliğini çok hatırlamıyorum ama hiç yeteneği yoksada parayı veren herkes kulüplerin kursuna gidebiliyor 🙈
Noname21 Ballloglum benim kızım dört yaşında o yaşlardan itibaren güzel futbol oynuyor sert sutlar çekerdi benim canımı acıtacak kadar solak benim kızımda elde ikisini de kullanıyor ama ayağı sol Ama ben futbol la uğraşsın istemem çünkü futbolla uğraşan çocuklar derse falan ilgi göstermiyor nasıl olsa futbolcu olacağım diye bende oynuyordum eskiden kendimden de biliyorum
Ballloglum Noname21 AA benim oğlumu anlatmışsınız aynen dediğiniz gibi sert şutlar çekiyor ve sol ayak. Ellerini de her ikisini kullanabiliyor. Bilmiyorum ben şahsen milli sporcu olmasını çok isterim oğlumun. Spor düzenli ve disiplinli bir hayatı oluşturuyor. Kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Sosyalleştiriyor. Ders başarısını etkiler mi bilemem yaşamasan bişey demek istemiyorum ama parasını futboldan da kazanabilir mesleği olabilir belki bu yönde okuyup spor hocalığı antrenör falan olabilir
Ballloglum Noname21 ama şöyle ki ülkemizde kız çocukları futbolda bi yere kdr yükselebiliyor yani daha çok erkek oyunculara yönelik kulüpler oluyor bence kızınız hobi olarak futbol oynayabilir belki de BESYO okuyup sportif yetenğini başka alanlarda da kullanabilir. Ben oğlumun milli sporcu olmasını çok isterim. Ama kızım olsaydı arz talep meselesi yüzünden futbolda çok fazla ilerleyemeyeceğini düşünüp Kararsız kalabilirdim
mnkanne1 Ballloglum benim oğlumda öyle top oynuyor arkadaşlar 4 yaşına geldiği zaman direk spor klübü yada futbol okuluna yazdır dedi galiba yaş sınırı 4 müş oralarda gidip hiçte sormadım ama 4 yaşa gelince düşünüyorum bende göndermeyi
mnkanne1 Ballloglum sürekli bahçede falan oynuyor zaten dedeleri ile aşağıda çocuklar oluyor onlarla falan öyle özel bir çaba sarf etmiyorum açıkçası ama çok seviyor oynamayı
Ballloglum duruguzel ben de pek katılamıyorum aksine sporla ilgilenen çocuklar genelde disiplinli ve düzenli bir hayatı oluyor. Tabi şu yönden haklı olabilir antremanlar yoğun olursa yorulabilir ve ders çalışma da isteksiz olabilir dengeyi iyi sağlayabilirsek ben sporun çok şey katacağını düşünüyorum
Noname21 duruguzel odağı kayıyor çocuğun her spor dalı için söylemiyorum ben Cimnastik veya bale yada piyano gibi enstrüman gibi şeylerden bahsetmiyorum ama futbol efor gerektiren bir spor basketbol voleybol gibi tenis gibi benim görümcemin oğlu geçen dönem yazıldı yetenekli diye ama okulla beraber götüremedi yoruluyordu canı istemiyordu futbol oynamak ona daha çekici geliyordu aldılar geri