Elisa_dmr Kızlar hayırlı sabahlar hepinize şimdi ikilemde kaldığım bi soru sormak istiyorum size fikirlerinize ihtiyacım var şimdi benim iki tane kızım var biri 9 diğeri 4 yaşında ayrı odaları var fakat depremden beridir ayrı odalarda uyutamıyorum korkuyorum ya deprem olursa aşkında odalarımız karlılıkla ama arada büyük bi salon var eşim de artık odalarında uyut diyor ama içim rahat değil bi yanım uysunlar bişey olursa yetişirim diyor bir yanım da ya yetişemezsen biz kurtulursak onlara bişey olursa nasıl yaşarım siz neler yaptınız ayrı odalarda uyuttunuz mu 😞
Uffsananebeslk Elisa_dmr öncelikle geçmis olsun. Böyle birşey yaşamadım allah bir daha kimseye yasatmasın ama eşiniz haklı cünkü yaşları büyük. Ufak olsalar mesela 1-2-3 o zaman bisi diyemem.
Eailesi4 Elisa_dmr ikizlerim 18 aylık birbirlerini uyandırdıkları eziyet ettikleri için ayrı odalarda yatırıyorum hepimiz Allah’a emanetiz Rabbim ne derse o olur bir gün elbet ona döneceğiz Rabbim sıralı güzel ölümler nasip etsin inşAllah bence eşiniz haklı ölümü hep hatırlcaz ama korkmamak gerekiyor
CizerBirAnne Elisa_dmr Yaşları küçük değil, 9 yaşında olanı bu konuda bilinçlendirebilirsiniz. Deprem olunca ortak durulacak bir alan belirleyip bu konuyu konuşabilirsiniz. Öyle bir durumda siz küçük kızınıza yetişirsiniz. Allah korusun, Allah göstermesin. Depremi Hatay’da yaşamış biri olarak yazıyorum, tedbir önemli ama çocuklarınız küçük olmadığı için nereye kadar salonda yatabilirsiniz.
Poncikkkk Elisa_dmr bende korkudan bebeğimle aynı yerde uyuyorum ama herşey allahın elinde canım eğer bişey olmayacaksa bela yazılmamşsa sana olmayacak gerçektn ben deprem olduğu sırada çok eski bir evde kalıyordm o ev yıkılmadı ve depremde uyanıktım bazıları Ogün soguktu diye sobanın yanında uyumuş iyiki uyudum diyor cocuk odasında olsaydık dolap üstümüze devrilecekti burda bir aile apartmandan sağ çıkmış bişey olmamış sokakta yürürken hastanenin yan duvarı düşüyor ve o ailenin üstüne geliyor Rabbim sizi korusun siz dua edin özellikle Ayetel Kürsi Allah’ın izni ile bişey olmaz
CafeChocolat Ben geçen Şubat’ta 1 ay kadar korkudan bizim odamızda yatırdım kızlarımı, sonra düzenimiz bozulmaya başladı uykularını etkiledi tekrar odalarına geçtiler, yani nereye kadar birlikte yatacağız, Allah yavrularımızı korusun gerçekten zor bir durum
Elisa_dmr CafeChocolat amin inşallah canım bugün denicem galiba sonuçta o ölenlerşn ki de can değil miydi evlat değil miydi 😔
Elisa_dmr Uffsananebeslk amin inşallah canım hep diyorum rabbim dünyadaki hiç bir insanoğluna yaşatmasın bi daha doğru diyorsun aslında çünkü artık ikisi de her şeyi anlayacak yaştalar ben hiç rahat değilim zaten aynı odada uyuyoruz diye
CafeChocolat Elisa_dmr öyle düşünmeyin okuyun kızlarınıza sürekli, kendizi teskin edin. Allah yüreğinize ferahlık versin
Elisa_dmr Eailesi4 ne güzel dediniz öyle benim de içerde beraber uyuyunca da rahat etmiyorum sonuçta artık büyükler anlıyorlar hoş değil mesela onlar uyuduğun da bi sohbet edemiyoruz anlıyorlar diye bende ayırıcam artık rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah
Elisa_dmr CizerBirAnne ne güzel anlattınız iyiki buraya yazdım mesela sizin dedikleriniz aklıma gelmemişti doğrusu en azından onu da bilinçlendirmiş olurum dediğiniz gibi teşekkür ederim yorumlarınız için 🌸
Elisa_dmr Poncikkkk çok doğru dediniz onu da söylüyorum hep kendi kendime işte olacağı varsa her yerde her şekilde olur diyorum sonra da vicdan yapıyorum ama bugün başlicm artık ayrı uyutmaya bu şekilde olmuyor çünkü
Suheyla06 Bende aynı depremi yaşayan bir anne olarak o zaman hamileydim ve yedi yaşında ki kızımı odasına gidip almasaydık dolap üzerine düşecekti çok şükür bir şey olmadı ama daha yeni yeni bir kaç aydır kendi odasında yatıyor bebek yanımızda vicdan yapıyorum onu da yanımıza alalım diye ama eşim Allah ın dediği olur deyip beni sakinleştiriyor Allah yardımcımız olsun
Elisa_dmr Suheyla06 bende bugün yatırmaya başlicam artık benim eşimde bişeg olmaz diyor ama bakalım rabbim korusun inşallah evlatlarımızı 🌸
Eailesi4 Elisa_dmr evet sizin eşinizle iletişiminiz de önemli onların düzeni de önemli her zaman evlatlarımızın yanında olamayabiliriz hepsi Allah’a emanet canım için birazcık ferahladysa ne güzel ☺️