Benim bebeğim de 18 aylık olmak üzere emerek uyuyan ve geceleri sürekli emmek için uyanan bir bebekti alışkanlık olmuştu dediğiniz gibi gerçekten artık çok yorulmuştum o da ben de doğru düzgün uyuyamıyorduk. iki kere denedim emzirmeden uyutmayı çok ağladı dayanamadım bıraktım,çok uykusuz ve yorgunum tabi bir yandan artık pes ettim yani 3 saat falan uyumadı ağladı döndü durdu. Biraz ara verdikten sonra bir gece karar verdim emzirmeden uyutacağım tamamen keseceğim diye. Bide bunu aşamalı olarak yapıyorlar. Yani bi uyandığında emzirmiyorlar diğerinde emziriyorlar ya da emzirme süresini kısa tutuyorlar gibi gibi. Ama ben bir kerede kesmeye karar verdim. Uyumadan önce rutinlerimiz var alt değiştirmek pijama giymek dişlerimizi fırçalamak vs ışık açık odada önce güzel emzirdim karnını doyurdum, daha sonra diş fırçalama alt degisme,pijama giyme dedim annecim artık uyuyacağız gel yatalım. Yanına yattım güzelce konuştum şimdi uyuyoruz beraber yatıyoruz vs emzik alıyor arada emzik verdim pış pış pat pat ile uyuttum. Kalktı bazen uyumak istemedi biraz ağladı ama umduğundan daha kolay geçti uykuya. 1 saat içinde uyudu. Şüküür dedim emmeden uyudu. 9-9buçukta uyur bu arada. Aman Allahım sonra saat 1 gibi bir uyandı nasıl ağlıyor. Bana yapışıyor meme ver diye. Kendini bi o tarafa bi bu tarafa atıyor. Yine güzelce konuşup annecim meme şuanda yok sabah olunca sana meme vereceğim şimdi uyuyalım diye tekrar ettim sürekli o sırada o ağlıyor tabi fazlasıyla beni dinlemiyor bile ama ben yinede konuştum su teklif ettim birazcık su içti hala bana geliyor memeyi aç diyor ağlıyor yani baya sonra bi ara sakinleşti biraz sonra tekrar başladı sonra yine sakinleşip tekrar başladı derken 3 saatin sonunda başardım ve uyudu sonra sabaha kadar uyanmadı. Ertesi gece yine aynı şekilde daha kısa bir sürede uyudu. Gece uyandığında yine meme istedi ama önceki gece kadar çok ağlamadı. 3.gecemiz daha rahattı.. derken şuanda 1 hafta olacak gayet iyiyiz gece uyanıyor arada ama meme istemiyor beni görünce yanına yatınca uyuyor. Demem o ki pes etmeyin kesinlikle kararlı olun ben bi iki defa pes ettim ama etmeseymişim çoktan halletmiş olacaktık. Önemli olan kararlı olmanız tabikide ağlayacak istemeyecektir çünkü bi alışkanlık oluştu ama siz güzelce konuşun onunla öpün koklayın sevginizi verin sonucu güzel oluyor.