Ballloglum 😂😂😂 amin benimkininde inşallah ama biz de sorun oğlum değil ben, ben bazen onu severken kendimi kaybediyorum bağıra bağıra seviyorum aşağıdaki söylediklerimi duyuyor ve anlamıyorsa evde olay var sanıyordur 😅🤦♀️ ve benim oğlumda da arkadaşları ile oynarken komik birşey olduğunda yada sevinip heyecanlandığında kahkaha ile karışık çığlık atmak var . Buda benim onu o şekilde sevmemden kaynaklı olduğunu farkettim . Oyun grubu faydalı olabilir orada akranlarının etkinlik yaptığını görmesi oğlunuzu da teşvik edebilir . Uyku saatleri de çok güzel oğlumla aynı . Oğlunuz kaç aydır bu şekilde vurma eğiliminde ? Acaba bakıcı ile alakalı olabilir mi ? Veya arkadaşlık ilişkisi nasıl ? Çocuklar ile iletişim halinde olmayı seviyor mu yoksa istemiyor mu ? Eğer sizi kıskanıyorsa ve ara ara çocukları sevdiğinize şahit olursa da çocuklara karşı mesafe koymuş olabilir . Sonuçta oyuncağını bile paylaşmak istemeyen bir çocuk annesini asla paylaşmak istemez size naçizane tavsiyem bu süreci atlatana kadar oğlunuzun yanında başka çocukları sevmeyin gizlice sevin . Sizi çok özlediği için ve erken uyuduğundan dolayı çok görmediği için bu kadar çok üzerinize geliyor olabilir kuzucuk 🥰 buz ayaz olmadıkça hergün dışarı çıkartma şansınız varsa çıkartıp yürütün yarım saat 40 dk ne kadar dayanabilirse yorulup enerjisini atması için . Onunla bir süre sürekli birebir iletişimde olun . Mesela mutfakta işiniz mi var onuda çıkartın sandalyeye siz salata yaparken onunda önüne tabak kaşık koyun salatalığın kabuğunu onun tabaklarına atın daha sonra salatanın tuzunu ona attırın durmak istemezse boş bir tabağa biraz daha atsın eve geldiniz elinizde ekmek poşeti var poşeti ona verin beraber mutfağa götürelim deyin . Oğlum bezlerini kendisi çöpe atıyor bunları yapmak onu hem başarabildiği için tatmin ediyor hemde çok mutlu oluyor kendisi yapınca 😊 mesela kafasını bir yere vurup ağladığında düştüğünde hemen ona sarılın ve acıyan yerini elinizle ovun bu sizin onu anladığınızı hissettirir ona sonra teselliler ah canım oğlum çok mu acı ben sana kıyamam annem bebeğim gel kızalım kapıya diyin daha sonra kapıya kızın oğlunuzun ismini söyleyerek bak Urasın canı acıdı sakın bi daha yapma kızarız sana hıımmmm diyerek işaret parmağınızı sallayın oğlunuz bu şekilde istemediği durumlarda kızarak tepki vermesini öğrenir . Oğlunuz birisine vurduğu zamanda mesela işte oğlum Melihin canı acıdı bir daha yapma diyerek uyarın . Uzmanların aksine uzun uzun uyarmayın çünkü çocuklar uzun cümleleri tam algılayamıyor bir yerden sonra dikkat dağılıyor . Aranızda ki iletişim iyileştikten sonra oğlunuza hayır ı öğretin ama inciterek değil . Ufak tefek kabul edilebilir yaramazlıklarda hayır kelimesini kullanmayın . Yapma oğlum kullanın hayır kelimesini çok az kullanın kullandıktan sonra da asla evet e döndürmeyin ve hayır derken ciddi bir ses tonu kullanın bağırarak değil kızgın normal bir desibel de hayır Uras gibi . İlk başlarda ağlayacak biraz ağlayıp sakinleşmesine izin verin . Canı acımadıkça , kendisine zarar gelmedikçe ağlamak içimizde ki kötü enerjiyi atmaktır bizlerin de zaman zaman ihtiyaç duyduğu gibi . Biraz ağladıktan sonra yanına gidip sarılarak teselli edin olmaz oğlum zarar verir sana veya o çocuklar için değil yasak gibi . Ve gün içine ağlamasında çok kahkaha atması da stresini atması için çok önemli iki saatte bir gıdıklayın yakalamaca oynayın ben oğlumu kovalarken emekliyorum o normal kaçıyor benim emekleyerek onu kovalamama çok gülüyor . Bu şekil oyunlar yapın . Bu arada benim oğlum da asla kitap istemiyordu ben açtıkça o kapatıp itiyordu . Ben kendim de çok fazla kitap okumam oğlumda hiç bi zaman sevmeyecek kesin diye düşündüm geçenlerde geldi kendisi açtı ve göstermeye başladı . Hiç canınızı sıkmayın zamanla herşey yoluna girecek
İki üç hafta bu şekilde bol bol sarılarak eğlenerek ağlayarak beraber geçirin farkı göreceksiniz 🤗 ama kendinize de enerji veren bir multivitamin ihmal etmeyin 😅 Allah yardımcımız olsun .