sadecehande Eşim kadrolu memur, ben de memur olarak atanmış olsam, eş durumundan faydalanabilir miyiz ? Yoksa ayrı görev yerlerimizde 4 sene kalmak zorunda mı kalırız ?
sleepnessnami sadecehande bir defaya mahsus erkek eş karısının atandığı ile eş durumundan atanabiliyor ya da tam tersi de mümkün
Mukemuke sadecehande belirli bir süre atandığınız yerde çalışmış olmanız lazım (en son 1 yıldı. Değişti mi bilmiyorum). Birde kim kimin yanına gidecek konusunda meslekler önemli. Yani atıyorum erkek polis kadın da savcı. Kadın mesleğinden dolayı polis olan eşinin yanına gidemiyor. Polis koca, savcı olan eşinin yanına gidebiliyor. Meslek dereceleriniz önemli yani kısacası. Eşitseniz sıkıntı yok.
sadecehande sleepnessnami yanıtın için çok teşekkür ederim, bir defaya mahsus demişsiniz ya, daha sonraki yer değişikliklerinde nasıl olur peki ?
sleepnessnami sadecehande sonraki atamalarda erkek eş nereye atanırsa eşi onun yanına gitmeye mecbur. Yani bizde en azından böyle
sadecehande Momyofthesun eşim olmaz ayrı kalırız dedi, pek atanmamı da istemiyor ondan dolayı demişte olabilir, öğrenmek istedim teşekkür ederim
sadecehande sleepnessnami teşekkür ederim canım.. burada paylaşma konusunda bir sakıncanız yoksa öğrenebilir miyim görevleriniz nedir eşlinizin ve sizin
sadecehande Mukemuke eşim din görevlisi 5 senedir görev yapıyor, ben atanmış olsam öğretmen olarak, tayin alamaz mı yanıma hemen o sene içinde
evininannesi Şimdiki memurluklarda 3+1 sistem var yani üç yıl sözleşme ve bizim sözleşmede not olarak herhangi bir gerekçeyle kadroya geçene kadar herhangi bir yere tayin gitmiyor şu an bende istanbuldayım sözleşmeliyim
sadecehande evininannesi eşlerden birisi o 3+1 i doldurduysa da mı eş durumu gözetilmiyor.. eşim 5 yıllık memur, atandığım yere tayin alamaz mı
snyck sadecehande yani memur ama nerede memur buda degisir öğretmenlerde 3 sene sözleşme var isterse önce atanan sonra atanan kişinin yanına gidebiliyor mesela ormanda kara yollarında tayin durumları çok zor boşluk bulmak zor çakılı kalan çok oluyor
snyck sadecehande imamsa çok kolay bir şekilde sizin yanınıza yakınınıza tayini çıkar ama tabiki o size tabii olur siz nereye giderseniz peşinizden gelir