Bal38 Mlkhkn 9 aylıkken babıldamaya başladı. 🥰 1 yaşından sonra baya ilerledi şuan 17 aylık 20 kelimesi var taklitleri felan var baya iyi yani aktif ve konuşkan 🤣
Biz3kisiyiz_ Mlkhkn 18 aylık son 1 aydır daha fazla kelime öğrenmeye başladı 20-25 arası diye tahmin ediyorum. Daha çok tek heceli kelimeleri daha kolay ve sık kullanıyor örn:mum,bot,bal,al,ver,gel,git,at gibi
annesininbebeqi Mlkhkn bende az önce böyle bii soru sordum benimde oğlum 15 aylık konuşmuyor yani sadece emme mama dede gel diyor bu kadar oda canı isterse yoksa onuda demiyor eskiden anne derdi artık demiyor herşeyi anlıyor yapıyor ama konuşmuyor istediği şeyi işaretle hareketleriyle anlatıyor ama söylemiyor maalesef daha..
Mlkhkn whiteblack bebeğiniz kız mı erkek mi acaba benim 20. Ayında şuan kelime cikarmiyor hala ve etraftaki herkes neden konuşmuyor konuşması gerekiyordu diyip duruyorlar bu aralar ben de acaba normal bir durum mu diye sormak istedim benim bebeğim erkek bu arada
Mlkhkn Biz3kisiyiz_ benim de 20. Ayında ama hala kelime cikarmiyor normal bir durum mu acaba diye merak ediyorum ilk bebeğim
whiteblack Mlkhkn kız benimki inş sorunları yoktur yavrularımızın 🙏🏻🌸bişeyi olmasında geç konuşursa konuşsunlar
Mlkhkn annesininbebeqi her bebeğin gelişimi farklı tabi ki bir sorun olmasıda varsın geç konuşsun bir şey olmaz
Y6_ Bnm oğlum 16 aylık anne baba dede nene aç derken AA diyor gel diyor hayvan seslerini taklit ediyor kedi diyor mama no yes arabayı anlatırken ııınnn diyor en çok dede nene baba diyor
Catlakbiranne Mlkhkn Ayına kadar yok denecek kadar azdı Ve bir anda açıldı Şuan 2.5 yaşında konuşuyor 3 li 4 lü. Her bebek bir değildir tabiki bazısı geç başlar bazısı erken
Sontvbukucu Mlkhkn bebeklik doneminde babildamasi çoktu. Ilk bilinçli kelimelerini 7 aylikken soyledi baba ve dede. Artarak devam etti. Tam olarak 18 aylıkken 2 li cümle kurmaya başladı. 16 aylikken baba geldi baba gitti falan diyordu ama bilinçli mi emin olmadigim icin onlari saymiyorum. Su an 27 aylik 4 lu 5 li cümleler kuruyor. Konustugu kelime sayısının 700 civari oldugunu tahmin ediyorum. 300 den sonra saymamistim. En onemli sicramayi 22 ay civari yaptı.
Mlkhkn Biz3kisiyiz_ hayır hiç çıkarmıyor yani anlamsız sayilcak bir şeyler söylüyor gibi ağzı dolu dolu sanki ama bir şey söylemiyor
Eyll-9 Mlkhkn 40 çıktığından beri okuyorum 2 ay babildama 6 ay net baba dedi 1 yas cümle kurdu maşallah diyelim