dilanfatih Merhabalar herkese, ek gıda döneminde kefir çok faydalı olduğu için kullanmak istiyorum ama marketlerden hazır da almak istemiyorum. Organik temiz bir yer ya da marka bilen kullananların önerilerini bekliyorum 😇
maygirl dilanfatih kendiniz yaoablirsiniz cok kolay bn ewde kendim yapiyorum.hicte hazir aldklarmdan bi farki yok..
SetenayCo Elfelf475 KarlukHan dilanfatih En güzeli evde yapmak. Migrosta ve Getir’de Vivo marka kefir mayası var. Cam şişelere sütü koyup mayalıyorum. Yoğurt yapmaktan daha kolay. Sütü yaklaşık 30 derecede tutu toz mayayı içine boşaltın. Şişeyi güzelce havluyla sarın. 16 ila 24 saat tezgahta havluya sarılı şekilde tıpkı yoğurt mayalanır gibi mayalansın. Saat dolunca şişeyi güzelce çalkalayın ve buzdolabına koyun. Bardağa koymadan önce her seferinde çalkalayın.
hndathn Doktorunun önerisi üzerine altinkilic aldım ama laktozsuz olanı kullaniyorum ben en azından o eksiliği yok
Elfelf475 maygirl merhaba nasıl yapıyorsunuz acaba. Bir de mayasını nasıl buldunuz biz nereden bulabiliriz acaba
maygirl Elfelf475 migrosta vivo marka kefir mayası war onu alıyorum kucuk bi kutu icerinde icnde 5 6 adet kucuk oaketlerde maya var.her bi paketten 1.5 litre sut ile kefir yapilabiliyor.onu alablirsiniz.bn günlük süt kullaniyorum.cok hafif ısıtıyorum bi paket kefir mayasini süte dökuyorum ayni yogurt mayaliyor gbi onuda 8 10 12 saat kendiniz artk sarip sarmalayip sicak byerde tutup snrasinda dolaba almaniz lazm.mantik ayni yogurt mayalamak ile aynı.
Elfelf475 maygirl peki yoğurt gibi değil mi mayayı bir kere alsak mayalasak sonra o kefirden maya yapılıyor mu
maygirl Elfelf475 canlı mayalar soylediginiz sekilde oluyor ama bundan hic denemedm inanin bilmiyorum.isterseniz canli maya temin edin.trendyolda vardi ve kefiri celik kaplarda yapmamaniz lazim tutmaz ve bozulur.
KarlukHan SetenayCo çok teşekkür ederim internette çok araştırdım ama tecrübenizle paylaştığımız tarif daha iyi olacaktir çok sagolunn