elifminamom Kızlar Elmalı kurabiye yapmayı düşünüyorum misafirlerim gelecek bi kaç gün arayla fazla fazla yapıp buzluğa atsam ama pişirip mi atıcam pişirmeden mi atabilirim nasıl yapıyorsunuz? Böyle buzluğa atabileceğim tarifleriniz varsa atar mısınız dışarıdan almaya kalksam çok pahalı olmuş 😞
Synmannesi elifminamom Seval mutfakta elmalı kurabiye tarifini yapıyorum çiğ bir şekilde tepsiye diziyorum derin dondurucuya da mantı gibi donduruyorum sonra poşetliyorum misafirim geldiğinde çıkartıyorum direk fırına atıyorum senelerdir yaptığım tarifi Seval mutfakta elmalı kurabiye tarifi yaz YouTube’a bak Çiğdemden dondur poşetle at buzluğa yıllardır yapıyorum kim yediyse tarifini ister nereye gitsem elmalı kurabiyem konuşulur %100 garanti veriyorum Şu an benim buzluğunda üç adet poşet Çiğdemden elmalı kurabiye var üç pakette tuzlu kurabiye var ciğ den canım bu arada ben daha dün yaptım poşetledim buzluğa attım birazını pişirdim bu arada iki hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açarsan çok pratik oluyor ben sana tavsiye ediyorum öncelerde mermerde açıyordum hamuru böyle kırılıyordu hamur yapışıyordu şimdi yeni bir şey öğrendim iki yağlı kağıdın arasına koyuyorum hamuru öyle açıyorum mükemmel incecik açılıyor iki yağlı arasında
Synmannesi LavininAnnesii canım ben yıllardır pişirmeden atıyorum mantı gibi tepside donduruyorum sonra poşetliyorum çıkartıyorum misafirim geldiğinde taze taze fırına diziyorum pişiriyorum mükemmel oluyor hatta benim buzluğunda şu an üç poşet var hem tuzu kurabiyeden var hem de elmalı kurabiyeden var üçer poşet buzluğunda misafirim gelince hemen fırına atıyorum pişiriyorum
elifminamom Gul__ iki türlü de oluyor galiba buzlukta hazır rende elmam var tekrar koysam yapınca bir sorun olmaz heralde
Synmannesi Uykusuzhergeceeee nasıl yapıp taze taze pişiriyorsun aynısı oluyor Kıyır Kıyır mükemmel ben senelerdir yapıyorum beş senedir falan bu şekilde
Synmannesi Uykusuzhergeceeee canım kendimi övmek gibi olmayım ama elmalı kurabiyem de çok meşhurum nereye gitsem bir doğum günü vs biri gelse benden bunu isterler o yüzden ben de bol bol yapıyorum ki çok zor yorucu bir kurabiye o yüzden kolay oluyor buzluğa atıyorum 4.05 paket bir paket tuzlu bir paket tatlı pişiriyorum yetiyor pudra şekeri üstüne serpersen yumuşar yiyeceğin zaman pudra şekeri dök biz pudra şekeri sevmiyoruz o yüzden hiç bayatlamamıyor
Synmannesi Uykusuzhergeceeee canım sen elmalı kurabiye yapıyorsun mantı gibi dondurıyorsun sonra da poşetyosun fırına atıp pişirdiğin zaman ilk günkü gibi tazeliği ile oluyor hamur yumuşak felan olmuyor kesinlikle
Gul__ elifminamom Ben buzu çözülmüş şeyleri tekrar bir şeylere koyup dondur muyorum.pek sağlıklı değil bence
tmtalya Yiyecek içecek öğretmeniyim çiğ ya da pişmiş şekilde buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Kurabiye,kek börek pizza hepsi olur. Pişmiş şekilde saklayacaksaniz isitmaniza kurabiyeleri gerek yok 1 saat önce çıkartın kendi kendine salar sorun olmaz.
Synmannesi elifminamom canım oda nefis yemek tarifleri tuzlu kurabiyeden bakıp yapıyorum bunu da aynı yapıyorum mantı gibi donduruyorum tepside derin dondurucuda sonra poşetliyorum pişirirken de sadece yumurta sarısı sürüp pişiriyorum şu an üç poşet var tuzlu kurabiye bir misafir geldiği zaman çıkarıyorum yumurta sarısı sürüp pişiriyorum sap taze oluyor