Dondurmalikahve anne232 Bana kalırsa ekran maruziyeti gibi dediğinize göre taklit becerileri daha önce varmış, zaten uyaran eksikliği ve otizim birbirine karıştıran şeyler. Eğitimle yaşıtlarıyla aynı seviyeye gelecektir. Ağlama krizleri yaşının vermiş olduğu bir durum da olabilir
anne232 Dondurmalikahve inşAllah kendini yeniden mi fark ediyor bilmiyorum bazen bir anda kahkalar atıyor bazen ağlıyor uyumuyor kafasını vuruyor
Lidyalove anne232 ekran maruziyeti gibi duruyor sizin belirtiler tamamen ekrandan uzaklaştırın evde tv telefon hiç bir şekilde açılmasın. Hatta ışıklı oyuncaklardan da uzak tutmaya çalışın. Evcilik oyunları oynamayı deneyin ve bol bol açık havaya çıkarıp akranlarıyla vakit geçirmesini sağlamaya çalışın
anne232 Lidyalove iki gün eğitime gidiyoruz hafta da iki gün 1.5 sat kreşe gitmez inşAllah evde televizyon üstü bile kapalı 0 ekran hiç bir şey açılmıyor geometri bul tak tak çak sulu oyunlar falan oyun çabuk sıkılıyor inşAllah ekran maruziyetidr
Evaninanasi anne232 yükselen zeka’nın cırtlı etkinlik kitabı da arkadaşımın o aylardaki bebeğini çok güzel oyalıyordu. 16-24 ay olanı. Bir de kinetik kum da dikkatini çekebilir. Ekran maruziyeti gibi duruyor ve eminim zamanla her şey geçecektir. Geçmiş olsun 🙏🏻
Derya0655 anne232 iletişim varsa otizm değildir. Otizm olayı çok daha başka. Sosyalleştirmeye çalışın. Bol bol dışarıda doğada olun. Ve kafanızdan acaba öyle mi böyle mi diye geçirip kendinizi strese sokmayın. Evladınız hissediyor çünkü. Otİzm değildir
Deryaaaaaderya anne232 çocuğunuzun problem davranışlarına yönelik oyunlar becerileri geliştirecek oyunlar
Masha_ anne232 Size tavsiye edeceğim tek şey kitap okumanız ama düz bir şekilde değil ses tonunuzu değiştirerek olaylara uydurarak ve bol bol mimik kullanarak atlatirsiniz ama tv tablet telefon asla olmayacak bunları yaparsanız ileriki zamanlarda göreceksiniz farkı birde kitaba bakarken aaa bune böylee diyip sesini kabalaştırıp haaa bu bir elmaymış elma diye baskilayarak konuşun sizi dikkatle inceleyecektir pes etmeyin
anne232 Deryaaaaaderya öğretmenimiz bunları önerdi ama tabi araştırıyor başka şeylerde oynuyoruz tam dikkatini çekemiyorum
112233445566 anne232 her çocuk oynar diye bı kitap var onu alıp ordaki oyunları oynayın iletişime geçiren oyunlar
anne232 Deryaaaaaderya çok şükür daha iyi ama göz göze gelmeden ismini söylemdiğim de genelde bakmıyor
Deryaaaaaderya anne232 zamanla bakmaya başlar gereksiz yere ismini söyleyip ismine duyarsızlaştırmayın
Ecem__ anne232 bence degil canim o aydaki bebekler koşar..al bunu babana gotur dediginde yada bunu cope at dediginde yapiyormu
anne232 Ecem__ tam değil ama yeni yeni anlıyor artık mesela hayır desem de devam ederdi artık bırakıyor genelde gülerek kaçıyor
OrmanPerisi anne232 mesela takıntısı var mı , bir şeyler biriktiriyor mu , eşyalarına aşırı düşkünlük vs var mı , göz kontağı kuruyor mu , konuşma becerisi ne durumda ?
anne232 OrmanPerisi takıntı yok göz teması çok yeni kurmaya başladı ismini hiç bakmıyordu şimdi bazen bakıyor baba dede benim ismim gibi şeyler söylüyor ama düzenli değil konuşmaya çalışıyor sürekli ama net değil söylenme tekrarlama gibi yapıyor
anne232 Deryaaaaaderya söylemiyorum göz teması kurup söylüyorum ama bazen deniyorum diğer türlü bakmıyor ismiyle şarkılar söylediğim de gözlerini hiç ayırmıyor