nergiz4155 ben kendi yaptığımı anlatayım. Tatlı yoğurt sevdiğimiz için, 3 kg sütü kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım. Tam soğumadan parmağımı soktuğumda 10 saniye sayıyorum eğer parmak 10 sn den sonra yanmaya başlarsa olmuş demektir.
Bir yemek kaşığı yoğurt etrafında ev yoğurdu yapan tanıdığın varsa isteyebilirsin daha iyi olur. Bir yemek kaşığı yoğurdu kaseye al üzerine sütten biraz döküp karıştır. Sonra o yoğurdu sütün içine katıp karıştır. Cam kavanozlara doldurup kapaklarını kapatmadan yani kapağı koy ama sıkma sonrada kat kat battaniyeler ört en az 7 saat 10 saat o şekilde kalsın. Sonra buzdolabına kaldır kapaksız bir şekilde. Ertesi günde kapaklarını sıkarak kapatabilirsin. Bende kızımdan sonra yapmaya başladım ama artık bizde hazır yemiyoruz zaten alışıncada anlıyorsunuz hazırların saman gibi tadı olduğunu 😂şifa olsunn şimdiden