Rumeysaden AlfaAnne benim kızım sadece Niloya izler ben aksine faydası olduğunu düşünüyorum izlediği içerik çok önemli bence mesela kızım ağacı öğrendi orada ağacı göre bağdaştırıyor gerçekten çok egiti bir cizgifilm bir buçuk yaşında kızım ben aksine faydasını görüyorum ama tabi ki herkesin kendi düşüncesi içerik önemli bence
AlfaAnne Rumeysaden bizde tv’de pek açılmıyor zaten. Açarsam bu tür videoları açıyorum kendim için. Çizgi film de denedim onlara da dikkat etmiyor açıkçası. Sadece bu rahatlatıcı videolarda ateşin hareketleri filan dikkatini çekiyor.
lux33 Rumeysaden benim kızımda ceviz adamda yaptıkları hakaretleri yapiyr saç kaş karnını gösteriyor onlarla birlikte 🤣iyi bişe mi kötü mü bilmem
Maybe AlfaAnne ekran mavi ışıktan dolayı zararlı bize de zararlı sadece bebeğe değil bebeğin odaklanması konusunda da bebekler için izlediği şeylerin bir kısmı da zararlı çünkü kimisi hipnoz ediyor ya da farklı mesajlar içeriyor ama temiz içerikli olanların sıkıntı olacağını düşünmüyorum çok fazla izlemediği sürece
AlfaAnne Maybe çok uzun süre maruz bırakmıyorum zaten. Ama bu konuyu hep merak ediyordum. Teşekkür ederim 🙏🏻🙂
AlfaAnne Deletedmom_117 linçlik bir şey yok aslında. Merak ettiğim bir şey için danışmak istedim ama tabii insanlar yer arıyor linçlemek için 😅
Deletedmom_117 AlfaAnne ararlar 🤣ben denk getirirse dikkatini çekiyor sizin bebeislerde böylemi diye sordum demedikleri kalmamıştı🤣🤣
berikomoms AlfaAnne benimkide niloya ve eğitici videolar izliyor sayılar renkler şekiller gibi hiçbir problemimiz yok konuşması vs gayet güzel 25 aylık 4 lü cümleler kuruyor her söyleneni tekrar ediyor unutmuyor
Ozzggee Bence 2 yaşına kadar ekran direk zararlı . 2 yaşından sonra temiz içerikler kısıtlı süreyle yani günde 10 dakika olacak şekilde seyrettirilebilir ama Uzmanlar kesinlikle 3 yaş öncesi tavsiye etmiyor.
AlfaAnne Ozzggee evet o yüzden gözlemliyorum tv ile münasebeti nasıl olacak diye. Şimdilik pek dikkatini çekmiyor gibi.
berikomoms AlfaAnne bu sizin insiyatifnizde çocuğunuza izletmek veya izletmemek sizin bileceğiniz iş. Herşey dozunda olduğu sürece ben bir problem görmüyorum açıkçası benim kızım ben sabah kahvaltı hazırlayana kadar yatım saat niloya izler birde gün içinde yarım saat hakkı vardır
Ezel_26 Nasıl oyaliyorsunuz bende 2 gündür tamamen kestim ama 14 aylık oyuncaklardan çabuk sıkılıyor sürekli mizirdama
AlfaAnne Ezel_26 valla sürekli bahçe balkon mutfak yemek işleriyle oyalıyorum. Oyuncak filan da kesmiyor bir yerden sonra çünkü 🫤
birinsan14 Ekran zararlı. İçerikleri bunu daha da kötü yapıyor. Bir çizgi filmden öğrendiği 2-3 sayı renk hiç bir şey ifade etmiyor, çocupunuzu çne de geçirmiyor.
smyycshn Görseller çok hızlı aktığı için dikkat eksikliği oluşturuyor.. Keşke ağacı niloya dan değil bizden ya da doğadan öğrense. Ağacı öğrenirken gözüne beynine verdiği zarar da yanına kâr kalıyor
Rumeysaden smyycshn zaten ağacı benden öğrendi 😂😂 öğrendiği şeyi görüp pekiştiriyor dedim ben kızımı 10 saat TV başına koymuyorum tabiki öyle çocuk büyütülmez her aktivetiyi gezmeyi herşeyi yapıyoruz Tv’de izliyor sağolun ağacı benden öğrenmesi gerektiğini söylediğiniz için bu arada kızım kitap hastasıdır genelde herşeyi dışarıdan ve kitaptan ogrenir
Ezel_26 AlfaAnne aynen öyle bende dsariyi seviyor kedi köpek ama sguk diye cikarmtwmiyrumda yarım saat çıkıyoruz akşamlarında babası arabyla gezdryor
Alerjikrinit AlfaAnne siz başka bir şey sormuşsunuz herkes anlamadan yazmış da yazmış😅 benim oğluma küçükken şarkı dinletirdim bazılarında donarak dinlerdi. Bunu sormuştum forumda özel eğitimci bir arkadaş o da zararlı demişti
AlfaAnne Alerjikrinit ben de bilemediğimden kararsız kalıyordum ama bundan sonra daha da dikkat etmem gerekecek 🤷♀️🙂