Yagmur_24 dinlenemedim ama söz verdim diye geldim bu saatte 😁 şimdi bebeğinizin ayına göre uyku süresi olmalı 18. Aya kadar 2 uyku diyolar genelde. Ama bebeğinizinde davranışlarına göre bunu anlayabilirsiniz. Öğle uykularında sorun çıkarmaya gece çok uyanmaya başladıysa tek uyku zamanı gelmiştir.bebeğiniz iki uyku yapıyorsa saat 7 7 buçuk gibi uyanması lazım. Ondan 3 saat sonra ilk uykusu olacak çünkü uykudan önce basit bir rutin oluşturun her zman her yerde yapabileceğiniz. Ve uykudan yarım saat önce beslenme bitmiş olmalı ve son dakikaları sakin sıkıcı geçirin uyku ile ilgili konuşun tv açıksa kapatın vs . Rutinlerden sonra odaya geçin. Yattığı oda karanlık loş gibi olursa daha iyi olur. Kucağınızda mayıştırmaya başlayın sonra hafif hafif sallayın ninni açın veya söyleyin konuşun. Gözleri gider gibi olunca beşiğe yatağa koyun. Mızırdanırsa ellemeyin ama ağlamaya başlarsa alın konuşun yine aynı şekilde mayışınca bırakın ama ağlamasına kendini yırtmasana müsade etmeyin. Kararlı olun 1 saat kadar bu şekilde ilerleyin eğer uyumazsa beşiğe koyın odadan bi 5 sn çıkın dışarda bekleyin. Sonra gelip günaydın iyi uyudun va şeyler söyleyin salona götürün 20 dk sonra falan tekrar deneyin bunu bir kere yapıyorsunuz olmazsa ikinci uyku saati bekleniyor oda ilk uykudan 3 saat 15 dk sonra aynı şeyleri yapın sürekli sakinleştirin ama ve sabırlı olun.ikinci uykudan 3 saat 45 dk sonra geve uykusu olacak. Benim beneğim hastalık vs dan sonra bozuldu. Eğitim hiç bırakmadım sürekli uğraştım en son bi gün beşiğine girdim onunla konuştum oynadım uyuyo taklidi yaptım. Öyle uyudu öncesinde uyumayı biliyordu çünkü . Gece boyuncads uyuyor dinamiğinizi kendiniz yakalayın demek istiyorum yani. Önemli olan tok olması huzurlu olması uyku aralıkları. Ve destek vermememiz