Ozooo Kızlar selam oğluma babam almış taktım ama hiç düşünmemiştim bi kaç kişi erkeğe altın haram takma diyor ne yapmalıyım bu zamana kadar h düşünmemiştim aklıma gelmedi daha doğrusu
Ceka Ozooo valla eşim altın işinde çalışıyor. Ogluma kendisi yapıp taktı. Yiğeninede aynı sekilde.yüzüklerimizide kendi yapar takar. Hep altındır
Catlakbiranne Ozooo Takılmaz Günahı size yazılır Ben gümüş almıştım bu yüzden Araştırdım günahı anne babaya yazılırmış
Betulalyaa Ozooo ben altın ın kadın hormonlarını çoğalttını bılıyorum o yüzden erkeğe haram dıye bılıyorum :) ben olsam takmazdım ama tercih sizin :)
Lolik Ozooo bebek olduğu için bir şey olmaz diyip takıyorlar ama nasıl başlarsa öyle gider kafasında olduğum için ben gümüş yaptırdım
SonSamuray Ozooo Haram diye bir ayet yok. Hadiste belirtilmiş. O da sahih hadis mi belli değil. Hadisi rivayet eden Eş’as İbn Suleym diye biri. Adından başka bilinirliği yok. Sadece adı var. Adamcağız heveslenmiş almış. Kayınvalıdem de oğluma almış. Ben taktım vallahi. Hurafelere inanmıyorum.
Maka_Paka SonSamuray İpek ve altın kadınlık hormonlarini çoğaltıyor.. Dinimizde bu yüzden yasaklamış her şeyin bir sebebi var
Mnkksercem Ozooo yani anne babaya günah yazılır demişler çok şaşkınım. Ben de takıyorum sonuçta o daha bebek ve onu farkında bile değil. Biraz büyüsün ben takmayı düşünüyorum zaten oğlumun yerine. 😃 Ben olsam takardım
alparslan1_ Her günahın, her haramın bir nedeni var, erkeklerde altın takmanında erkeklik hormonlarıyla alakası var. Erkeklerde altın takmak biyolojik olarak sıkıntıları var araştırdım ve onun sonucunda yazıyorum.
alparslan1_ Hanbike bilime sorun cevabı ortaya çıkıyor. Erkeklik hormonlarına zarar veriyor. Mesela benim gibi araştırırsanız anlarsınız.
meyveebicagi İnsanlar dini bu kadar sert ve kaba anlatmasa aslında hepimiz güzel güzel kabullenicez. Ne demek haram ne demek günah ne demek senin boynuna yazılır. Ezbere konuşmayın Allah aşkına. Altın maden olarak östrojen hormonunu çoğaltıyormuş. O yüzden erkeklerin kullanması doğru bulunmuyor. Bebek ya hani daha bunlar akılbali olmadığı için ne günah olur ne de etki yapar. Tak bacım zaten hemen büyüyecek ve takamayacaksın.
Maka_Paka meyveebicagi Bebeklikten nüksediyor zaten.Dinimizde bir sey yasaklanmissa sağlık açısından bir açıklaması muhakkak vardır ki var. Çevremizde bu kadar kız olmaya heveslenen erkek varken riske etmeye degmez
alparslan1_ meyveebicagi bebekken erkek sayılmıyor mu aynı hormonu taşımıyor mu ne kadar cahilce bir bakış açısı. Mesela bebekken yumurtalığına bir zarar gelse, nasılsa bebek daha bişey olmaz mı diyeceğiz? Aynı şey çünkü hormonlara etkisi var.