Merhabalar,
Oğlun bugün 3 aylık oldu. Artık sünnet işini aradan çıkartmalıyız. Öncelikle yönteme karar vermem gerekiyor. Klipsli mi dikişli mi? Evet farkındayım bir klipsli modası ve forumda sürekli reklam gibi hissettiren tekrarlayan isimleri görüyorum. Evet bakıldığında klipste kesi ve dikiş yok bu estetik olarak daha iyi bir görünüm ve kakaya,çişe bulaşmadan kaynaklanan enfeksiyonu engelleyebilir ama çocuğa iki kez müdahale yapılıyor ve deri kaynatılıyor alınmıyor. Bu da deri fazlalığının ilerleyen dönemde tekrar alınmasına sebebiyet verebilir. Klipsli kafama bir türlü yatmıyor. Bir aparata sıkıştırılmış bir deri ile sünnet mi olur diyorum sürekli ve o aparat üç gün çocuğu rahatsız edecek…
Dikişliye gelirsek de çevremde tanıdığım insanlar genellikle bunu tercih etmiş yani geleneksel eski usul… Biraz daha korkutucu gelebilir biz annelere ama çocuklar acıyı hissetmiyor anlık ağlama ve sonrasında huzursuzluk oluyor evet. Dikişli de daha temiz tutmak ve karton bardak ile üç gün korumak gerekiyormuş ama bana daha kesin geliyor…
Siz bu konuda neler biliyor veya nereyi tavsiye ediyorsunuz?
Klipsli için tavsiye çok var, eski usul yaptıran varsa onlardan hoca tavsiyesi almak isterim ya da kesinlikle klipsi büyütme ve şuna git dediğiniz varsa…